пʼятниця, 06 березня 2020 05:25

Mercedes отримав нову технологію - "сендвіч"

Автор: Motoring Research
  Mercedes-Benz A-Class 1997 року
Mercedes-Benz A-Class 1997 року

6 березня 1997-го відбулася світова прем'єра нового Mercedes А-класу.

Автомобіль мав нетиповий для марки дизайн, проте компанія змушена була змінюватися, адже тодішні споживачі хотіли міський компакт.

Попри це, Mercedes спеціально для автомобіля розробив низку технічних інновацій. Так, кузов машини отримав подвійну підлогу - "сендвіч", де розміщувалася частина агрегатів автомобіля. Це дозволило значно збільшити простір для пасажирів.

Таке оновлення також допомогло збільшити висоту автомобіля, що покращило огляд і підвищило безпеку при бічних зіткненнях. При лобовому зіткненні двигун і коробка передач "йдуть" вниз, а не в салон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карету переробили в автомобіль

Проте велика висота привела до зниження стійкості в поворотах і при різких маневрах. Через це фірма була змушена проводити відкличну компанію і обладнувати автомобілі системою динамічної стійкості і перенастроювати підвіску.

Спершу машина оснащувалася двома бензиновими двигунами об'ємом 1,4 л і 1,6 л потужністю 82 к.с. і 102 к.с. відповідно. Через рік додались два дизелі та два більш потужних бензинових мотори.

До 100 км/год автомобіль розганявся за 8,2 с. З допомогою найпотужнішого двигуна його максимальна швидкість становила 203 км/год. При цьому машина "з'їдала" 8,9 л бензину.

Через три дні після початку надходження А-класу в продаж, шведський автовипробувач виконав на машині маневр обминання несподіванної перешкоди, під час якого автомобіль занесло, він перекинувся через бік і ліг на дах.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes отримав нову технологію - "сендвіч"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути