четвер, 08 вересня 2011 09:36

Mercedes готує компактний родстер, що конкуруватиме з Audi TT

Mercedes готує компактний родстер, що конкуруватиме з Audi TT

Концерн Daimler знайшов ще одне застосування платформі, на якій побудовані нові покоління A і B класів. До 2013 року німці мають намір випустити компактний родстер Mercedes-Benz SLA, покликаний конкурувати з Audi TT.

Наслідком використання компактної платформи стане те, що в модельному ряді Mercedes-Benz вперше з'явиться родстер з переднім приводом. Як повідомляє портал Goauto.com, спеціально для новинки німці мають намір розробити чотирициліндровий турбомотор об'ємом 1,6 л з безпосереднім упорскуванням. Крім того, у розпорядженні родстера опиниться турбомотор трохи більшого об'єму - 1,8 л, а також семиступінчастий "робот" і шестиступінчаста механічна КПП.

Концепцію дизайну для новинки художники Mercedes-Benz запозичать у прототипу Mercedes-Benz SLA, який вперше був показаний на Північноамериканському автосалоні ще в 2000 році. Основні рішення будуть адаптовані до сучасних вимог і стилістики, проте, за деякими даними, загальні пропорції родстера німці мають намір зберегти. Модель отримає м'який тканинний верх.

Відсутність до цього моменту аналогічної моделі в гамі Mercedes-Benz, за повідомленням Goauto.com, пояснювали принциповою архітектурою попереднього покоління А і В-класів: сендвіч-пол, колишній родзинкою платформи, робив неможливим будівництво на його базі моделей зі спортивним характером.

За чутками, випустити Mercedes-Benz SLA на ринок концерн збирається в 2013 році, причому коштувати він буде близько $ 65 тис. У Mercedes-Benz не підтверджують, але і не спростовують цю інформацію, погоджуючись, втім, з ринковою привабливістю вузького сегмента компактних спорткарів .

Зараз ви читаєте новину «Mercedes готує компактний родстер, що конкуруватиме з Audi TT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути