вівторок, 04 квітня 2017 12:20

Mazda показала модель з наметом на даху
5

Mazda CX-5 з наметом на даху
Mazda CX-5 з наметом на даху
Mazda CX-5 з наметом на даху
Mazda CX-5 з наметом на даху
Mazda CX-5 з наметом на даху

Японська компанія Mazda створила модель для любителів активного відпочинку і подорожей. Позашляховик Mazda CX-5 обладнали наметом на даху.

Експериментальна модель має стати альтернативою "будинкам на колесах" та спадкоємцем мінівена Mazda Bongo Friendee, передає autoreview.

Зовні кросовер має "наріст" зі склопластику на даху. Він простягається від краю лобового скла майже до спойлера на дверцятах багажника. Коли потрібно стати на кемпінг, механізм на газових упорах піднімає намет. У розкладеному вигляді він має 180 см у довжину і 90 см у ширину. У наметі можуть розміститись дорослий і дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидше вітру і нижче табуретки: 11 кращих суперкарів 2017 року

Також палатку оснастили непрозорою тканиною і сіткою, які захищають від вітру і комах.

Зсередини у даху Mazda CX-5 прорізали отвір, щоб можна було дістатись до намету. У нього на стелі розмістили ручку для складання конструкції і світлодіодний ліхтарик з магнітом. Пасажири можуть відпочити як лише у наметі, як у багажному відділенні, так і в два яруси, стверджують у компанії.

Зараз кросовер із наметом тестують у Японії. Наголошують, установка на даху не позначається на керованості і аеродинаміці автомобіля. Планують його випустити поки що для внутрішнього ринку.

Випускати кросовер почали у 2011 році. Mazda CX-5 другого покоління презентували у березні цього року на автосалоні у Женеві.

Зараз ви читаєте новину «Mazda показала модель з наметом на даху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути