вівторок, 18 грудня 2018 18:30

Mazda 3 і Toyota Prius - які авто чекали найбільше цього року

Японська компанія Honda презентувала кросовер Passport. Авто стало однією з головних новинок 2018 року. Це третє покоління моделі.

Продавати почнуть на початку 2019 року. Новинка займе порожню нішу між CR-V і Pilot.

Gazeta.ua підготувала добірку найочікуваніших новинок авто 2018 року.

Четверте покоління Mazda 3

Mazda 3 презентували на початку грудня на автосалоні в американському Лос-Анджелесі. Автомобіль представили з кузовами хетчбек і седан.

Хетчбек зробили більш емоційним, залишивши практично незмінними пам'ятні риси концепту Kai. Седан - отримав дизайн концептуального Vision Coupe.

  Перші фото нової Mazda3. Фото: auto.ria.com
Перші фото нової Mazda3. Фото: auto.ria.com
У лінійці силових агрегатів, доступних для нової Mazda3 п'ять моторів: три бензинових Skyactiv-G об'ємом 1,5/2/2,5 л, 1,8-літровий дизель Skyactiv-D та "мікрогибридна" установка на базі нового бензинового двигуна з запалюванням від стиснення Scyactive X.

У повному приводі знижені механічні втрати і застосовується електронна система управління розподілом крутного моменту між передніми і задніми колесами шляхом їх пригальмовування. Новинка з'явиться на світових ринках на початку 2019 року.

Повнопривідний Toyota Prius

Гібрид японської компанії Toyota Prius 2019 модельного року став практичнішим. Його також презентували на автосалоні в Лос-Анджелесі. Електромотор встановили на задній осі. Він має невелику потужність - 7 к.с. і підключається при необхідності.

Він отримав повнопривідну трансмісію AWD-e. Це зменшило споживання пального до 4,7 л на 100 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнадійніші авто в світі

  Toyota Prius. Фото: Авто 24
Toyota Prius. Фото: Авто 24

Нова система AWD-e спрацьовує на швидкості до 9 км/год, підключаючи окремий електромотор, щоб покращити розгін, а також вмикаючи другий двигун на швидкості до 69 км/год

Ніс, корму, оптику переробили в стилі дизайну гібрида PriusPrime. Prius AWD-e називають одним з найекономічніших повнопривідних автомобілів на ринку.

Третє покоління Kia Soul

Корейці презентували нове покоління кросовера KIA Soul на мотор-шоу в Лос-Анджелесі. Автомобіль став менш незграбним і виглядає більш спортивним ніж попередник.

KIA Soul нового покоління продаватимуть в стандартному вигляді, варіації X-Line, у вигляді електрокара ECO-electric, а також в спорт-версії GT-Line. "Зелену" модифікацію новинки оснастили акумуляторами від моделі e-Niro. Батареї ємністю 39 кВт-год забезпечують запас ходу в 225 км.

Силову лінійку KIA Soul нового покоління представляють агрегати 2.0 і 1.6 л, продуктивність яких складає 147 і 201 к.с. відповідно. Салон KIA Soul оновили іншою панеллю приладів, іншим кермом, новою мультимедійною системою.

Jeep Gladiator

Американці презентували пікап на базі позашляховика Wrangler нового покоління. Назвали його Gladiator. Прем'єра автомобіля відбулася в рамках мотор-шоу в Лос-Анджелесі.

Цей пікап побудованим на базі позашляховика Wrangle. Повноцінного пікапа Jeep не випускав вже більше 25 років.

У конструкції використані алюмінієві і сталеві деталі. Клієнти зможуть вибирати між машиною з жорстким і м'яким дахом.

Пікап отримав 1,5-метрову вантажну платформу. Вантажопідйомність і маса причепа на буксирі - 725 і 3470 кг.

На старті продажів він буде доступний з 3,6-літровим бензиновим двигуном V6 Pentastarі 6-ступінчастою механічною коробкою передач або 8-ступінчастою автоматичною.

Audi Q8

Однією з головних новинок компанії з Інгольштадта на парижському автосалоні стала модель Q8. Це авто з сегменту SUV-купе. Місія Q8, за словами її творців, полягає в тому, щоб поєднувати елегантність розкішного купе з комфортом, зручністю і практичністю великого SUV.

Дизайн авто сучасний і примітний: безрамкові двері, повнокероване шасі, адаптивна пневмопідвіска, три екрани в салоні.

  Audi Q8. Фото: itc.ua
Audi Q8. Фото: itc.ua

Модель побудували на базі Q7, перетворили її в сильного конкурента BMW X6. Новинка стартує з трилітровим дизелем, який забезпечить максимальну швидкість 232 км/год, а розгін до 100 км/год - за 6,3 с.

Кабріолет 50-річної давності став першим електромобілем Aston Martin. Компанія пропонує конвертувати раритетні моделі в сучасний екологічний транспорт. Первістком "програми перепідготовки" став Aston Martin DB6 Volante 1970 року. Для спорткара підготували електричну установку. Разом з акумуляторною батареєю, вона стала на місце ДВС і КПП. В компанії створили модульну систему, якою в подальшому зможуть оснастити інші класичні моделі Aston Martin.

Зараз ви читаєте новину «Mazda 3 і Toyota Prius - які авто чекали найбільше цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути