понеділок, 05 листопада 2018 09:46

Машина Tesla перетнула Марс

Машина Tesla перетнула Марс
Через кілька днів, 8 листопада, Roadster опиниться на найбільшій для себе відстані від Сонця - 248 млн км. Фото:o.aolcdn.com

Компанія SpaceX підтвердила, що автомобіль Tesla, тобто випробувальний вантаж ракети Falcon Heavy, пройшов орбіту Марса.

Подорож Tesla не присвячена Марсу, але це подвиг для електромобіля та манекена, який у ньому подорожує, - пише Engadget.

За кілька днів, 8 листопада, Roadster опиниться на найбільшій для себе відстані від Сонця - 248 млн км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли в Україні запрацює Hyperloop

Відповідно до моделей, космічний манекен не наблизиться до Землі ще протягом 2 років, до 4 листопада 2020-го, і навіть тоді дистанція до нього становитиме 0,35 а.о. (53 млн км) від нас. Однак він підійде ще на 0,05 а.о. (7,5 млн км) до Марса 6 жовтня того ж року.
6 лютого вишневий Tesla Roadster, який належав Ілону Маску, вирушив на еліптичну орбіту навколо Сонця.

Ілон Маск розповів, що у машині є книга Дугласа Адамса "Автостопом по галактиці", рушник і табличка з написом Do not Panic. У Tesla грала композиція Space Oddity Девіда Боуї. Маск запевняв, що це зроблено для того, щоб манекену за кермом "не було нудно".

Підземний тунель під Лос-Анджелесом (штат Каліфорнія), задуманий бізнесменом Ілоном Маском як альтернатива наземному транспорту і метро, ​​майже готовий до експлуатації та почне працювати 10 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Машина Tesla перетнула Марс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути