Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 09:59

Повідомили, коли в Україні запрацює Hyperloop

Повідомили, коли в Україні запрацює Hyperloop
Витрати на проект оцінюють у $ 6-7,5 млрд. Фото: biz.nv.ua

Надшвидкий потяг за технологією Hyperloop з'явиться в Україні у найближчі 5, максимум 10 років.

Таку думку висловив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє Укрінформ.

"Ми слідкуємо за прогресом. Для України це осяжна перспектива у найближчих п'ять, максимум десять років", - заявив керівник міністерства.

Міністерство інфраструктури України підписало меморандум про співпрацю з Hyperloop Transportation Technologies у червні нинішнього року. Зараз сторони шукають інвесторів для проекту.

"Згідно з меморандумом, ми будемо спільно розробляти технологію, ми домовилися про спільний пошук інвесторів для цього проекту. Цей проект повинен бути комерційно успішним. Я сподіваюся, що ми зможемо створити спільний центр в Україні. Локація буде або в Києві, або в Дніпрі ", - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

До кінця 2018-го Асоціація технічного моніторингу з Мюнхен проведе сертифікацію українського проекту Hyperloop. Крім того, найближчим часом створять RND-центр і дата-центр в Україні. Вони займатимуться технологією Hyperloop.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тестуватимуть надшвидкі потяги

Спеціальна капсула пересуватиметься у вакуумній трубі під землею. Вона розганятиметься до 600 км / год. так, подорож з Києва до Львова триватиме півгодини.

Витрати на реалізацію проекту оцінюють у $ 6-7,5 млрд.

Систему супершвидкісного транспорту Hyperloop запропонував американський мільярдер Ілон Маск у 2012-му. Технологія пройшла не одну серію експериментів. Нещодавно компанія Hyperloop Transport Technologies на церемонії в Іспанії представила свою першу пасажирську капсулу. Вона зможе розігнатися до 1200 км / год.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, коли в Україні запрацює Hyperloop». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути