понеділок, 08 жовтня 2018 18:46

Литва допомагає Україні з "євробляхами"

Литва допомагає Україні з "євробляхами"
Литовська Республіка надала Україні доступ на рік до європейської бази даних. Фото: 24 канал

Литовська Республіка надала Україні доступ на рік до європейської бази даних.

ЇЇ використовуватимуть для перевірки, чи ввозять автомобілі на європейських номерах в Україну законно, повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

За його словами, Україна співпрацює з Литвою в питанні, що стосується автомобілів, які були вивезені з Литви і вважаються там такими, які не існують або знищені, і з'являються в Україні на литовських номерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада розглянула питання про євробляхи

"Зараз отримуємо від них інформацію, будемо робити невеликі перевірки. Це зменшить кількість незаконно ввезених в Україну автомобілів. Є євробляхи, які заїжджають на відповідних номерах на законних підставах, а є автомобілі, які були викрадені, але не знаходяться в загальній базі даних у нас, тобто ми не бачимо, викрадені вони чи ні. А Литва нам зараз можливість, яка дозволить виявляти ці викрадені автомобілі, завезені до нас незаконно", - каже Цигикал.

Він додав, що з Польщею також ведеться співпраця в цьому напрямку.

"Ті автомобілі, які вже внесені в базу даних Інтерполу також викрадені. У нас виявлено 500 автомобілів. Враховуючи, що маємо 157 пунктів пропуску із закладом в базу Інтерполу. Коли заїжджають перебиті номери. Поляки надають таку інформацію, ми періодично нею обмінюємося", - каже Цигикал.

В українців, які їздять на автомобілях з єврономерами можуть виникнути проблеми з тим, щоб забрати авто з штрафмайданчику. Повернути машину зможе тільки та людина, яка ввезла його в країну. В українських реаліях це зазвичай не той, хто згодом їздить на авто.

Зараз ви читаєте новину «Литва допомагає Україні з "євробляхами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути