вівторок, 21 жовтня 2008 10:59

Lexus готує компактну модель

Lexus навряд чи почне випускати модель нижче IS 250 в США, але це зовсім не означає, що автовиробник не працює над новою початковою моделлю для європейського ринку, де продається досить багато хетчбекыв вищого класу.

Два тижні тому віце-президент японської компанії Токуїчи Ураніши натякнув, що модель класом нижче нинішнього Lexus IS може вийти в Європі, щоб досягти запланованих на 2015 рік об"ємів продажів (150 тисяч одиниць). Тепер його слова підтвердив керівник європейського відділення Lexus Тадаши Арашима в інтерв"ю німецькій газеті Wirtschaftswoche.

"Ми запропонуємо новий Lexus класу З", - заявив Арашима, відзначивши, що компанії необхідні "менші і економічніші автомобілі", які б відповідали останнім нормам токсичності в ЄС. Новинка складе конкуренцію таким моделям, як BMW1-series і Audi A3. На жаль, точної дати виходу Арашима не назвав.

Lexus продається в Європі з 1990 року, але займає менше 1% спільного ринку - факту, який компанія сподівається виправити після презентації щодо недорогої і економічної моделі.

Арашима також підтвердив, що компанія має намір виділитися на тлі решти виробників автомобілів преміум-класса тим, що представить на ринку ще більше гібридних моделей. Якщо до кінця цього року Lexus разом зі своєю материнською компанією Toyota розраховує продати від 50 до 60 тисяч гібридів, через два роки даний показник повинен скласти не менше 100 тисяч, повідомив Арашима, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Lexus готує компактну модель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути