четвер, 01 серпня 2013 16:09

Lamborghini презентувала найшвидшу версію суперкара Gallardo
16

Фото: Фото: autoblog.com

Lamborghini представила найшвидшу версію суперкара Gallardo за всю історію моделі. Новинку назвали на честь нещодавно створеного підрозділу марки, який займається всією гоночною активністю італійського виробника - Squadra Corse. Очікується, що публічний дебют купе відбудеться на вересневому моторшоу у Франкфурті.

Новий концепт створений на базі гоночного суперкара Gallardo Super Trofeo, що бере участь у моносерії Lamborghini Blancpain Super Trofeo, але сертифікований для використання на дорогах загального користування. Масу екстремального суперкара порівняно зі звичайним Gallardo вдалося знизити на 70 кілограмів - до 1 340 кілограмів.

Супертачка оснащується тим же двигуном, що і гоночна модифікація Gallardo. Купе має 570-сильний десятициліндровий двигун об'ємом 5,2 літра і шестиступінчасту роботизовану коробку передач e-gear. Новинка здатна прискорюватися до "сотні" за 3,4 секунди (звичайний 560-сильний Gallardo досягає цієї позначки за 3,7 секунди), а до 200 кілометрів на годину за 10,4 секунди. Максимальна швидкість - 320 кілометрів на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lamborghini показав оновлений Gallardo Spyder

Купе також отримало карбонове заднє антикрило, відкидну кришку моторного відсіку, карбон-керамічні гальмівні механізми, обробку салону алькантарою і гоночні "ковші" з вуглепластиковими каркасами. Lamborghini можна буде замовити в одному з чотирьох кольорів - жовтому, білому, сірому або червоному.

Ймовірно, що Squadra Corse стане останньою спецверсією Lamborghini Gallardo перед появою моделі наступного покоління, наміченої на 2014 рік. Очікується, що такий суперкар отримає модернізований варіант нинішнього атмосферника V10, який форсують із 560 до приблизно 610 кінських сил. Крім того, мотор зможе працювати у парі з семиступінчастою преселективною коробкою передач із двома зчепленнями.

Зараз ви читаєте новину «Lamborghini презентувала найшвидшу версію суперкара Gallardo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути