вівторок, 17 травня 2016 17:01

Куди звертатися, якщо ваша страхова компанія втратила ліцензію

Куди звертатися, якщо ваша страхова компанія втратила ліцензію
фото: publicaudit.com.ua

За останні два роки втратили ліцензії 55 страхових компаній. Через нестачу коштів, вони не мають можливості виконувати раніше укладені угоди зі своїми клієнтами за полісами автоцивілки й КАСКО.

Отримати компенсацію за ДТП від страховика, який втратив ліцензію, можна у суді або від Моторно транспортного страхового бюро України. Крім цього компенсацію можна отримати від винуватця аварії, пояснюють Gazeta.ua у МТСБУ. Там детально розповідають, як діяти клієнтам проблемних страхових компаній на прикладі фірми "Нова", яка цього місяця втратила членство страховика у МТСБУ.

"Можна провести оцінку збитку самостійно, здійснити ремонт і вимагати стягнення коштів із компанії "Нова" в судовому порядку. Вимоги потерпілих, які не отримали відшкодування від страхової компанії задовольнять за рахунок фондів МТСБУ, але лише після завершення процедури банкрутства страхової фірми. Також потерпілий може звернутись до суду з вимогою про відшкодування шкоди безпосередньо за рахунок винуватця в ДТП", - каже Gazeta.ua Володимир Шевченко, генеральний директор МТСБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У моторно транспортному бюро розповіли, як обрати надійну страхову компанію

Якщо у власника поліса СК "Нова" не сталось ДТП, то він дійсний до кінця строку страхування. Крім цього, власники таких полісів можуть достроково укласти договір з іншою страховою компанією.

"Купуючи автоцивілку в іншої компанії, автовласнику в якого вже є чинний договір, виданий СК "Нова", необхідно усно чи письмово повідомити нового страховика про наявність іншого договору страхування та витребувати у страховика письмове підтвердження отримання страховиком інформації щодо укладеного договору цього виду страхування з компанією "Нова"", - додав Володимир Шевченко.

Якщо не повідомити нового страховика про наявність іншого договору страхування стосовного одного і того ж об'єкту, недійсним вважається другий договір, тобто той, що укладений пізніше.

Нагадаємо, сума невиконаних зобов'язань страхових компаній, які втратили ліцензію, становить близько 200 млн грн. Але Моторно транспортне страхове бюро не може почати виплати клієнтам. Бо процедура визнання компанії банкрутом - дуже затягнута.

Зараз ви читаєте новину «Куди звертатися, якщо ваша страхова компанія втратила ліцензію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути