вівторок, 20 жовтня 2020 16:32

Контроль за наявністю полісів автоцивілки хочуть зробити автоматичним

Контроль за наявністю полісів автоцивілки хочуть зробити автоматичним
Обов'язкова наявність чинного полісу автоцивілки передбачена українським законодавством. Фото: unsplash

Наявність у водіїв полісів автоцивілки контролюватимуть автоматично.

"За наявності автоматичного контролю за оформленням поліса, поліції навіть не доведеться зупиняти авто для оформлення штрафних санкцій. Автоматична процедура перевірки змусить усіх автовласників поважати закон", – передає повідомлення Моторного страхового бюро "Мінфін".

Обов'язкова наявність чинного полісу автоцивілки передбачена українським законодавством. Однак нерідко водії нехтують вимогами законодавства і свідомо ухиляються від укладання страхового договору. Або просто забувають його переоформити.

Поліція поки не має права зупиняти транспортний засіб лише для того, щоб перевірити наявність автоцивілки. Але це обов'язково робиться при оформленні ДТП чи у випадку порушення правил дорожнього руху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страхова припинила членство у МСТБУ - як отримати від неї компенсацію

Укласти страховий договір та придбати поліс автоцивілки необхідно не пізніше 10 днів після придбання автомобіля. Надалі відсутність полісу дає правоохоронцям підставу виписати штраф – 425 грн.

"Але все ж краще стати власником полісу одразу після придбання авто. Якщо під час ДТП з'ясується, що його винуватець не має обов'язкової страховки чи має протермінований поліс, доведеться компенсувати завдані збитки. Вони можуть перевищувати 100 тис. грн", - йдеться у публікації.

Українці скаржаться, що працівники банків нехтують правами клієнтів, нав'язуючи страховку. Але не завжди вона є обов'язковою.

Зараз ви читаєте новину «Контроль за наявністю полісів автоцивілки хочуть зробити автоматичним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути