пʼятниця, 12 червня 2020 13:17

Компанія BMW допоможе перетворити вуглекислий газ на бензин

Компанія BMW допоможе перетворити вуглекислий газ на бензин
Вуглекислий газ перетворять на бензин. Фото: УНІАН

Компанія BMW i Ventures збирається фінансово й організаційно підтримати стартап Prometheus Fuels.

Вона виділить суму близько $12,5 млн, а запуск виробництва намічено вже на другу половину 2020 року, повідомили у пресслужбі компанії.

Стартап передбачає створення нового виду пального, повного аналога бензину, але не з нафти, а з відфільтрованого з повітря вуглецю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві вперше застосували тролейбусний потяг

Стартап Prometheus Fuels висунув доктор наук Єльського університету й автор ряду інших високотехнологічних проєктів Роб Макгінніс. На його рахунку - низка розробок в області створення автомобільного, ракетного та авіаційного пального на основі нестандартних джерел. Головний із них - CO2, що міститься в повітрі, а енергію для його переробки беруть виключно з відновлюваних джерел.

Пальне Prometheus Fuels буде молекулярно ідентичним бензину, що його добувають із нафти. Тому автомобілі не потрібно буде модернізувати для того, щоб ті могли використовувати нове пальне.

Ще одна перевага: виробництво такого пального сприяє вилученню з атмосфери CO2, що обнуляє нові викиди при його спалюванні. А це обіцяє великі преференції у світлі поточної політики, націленої на захист навколишнього середовища.

Такий бензин зможе отримати статус "зеленого", що вигідно компанії BMW. Бо це дасть можливість і далі виробляти автомобілі з ДВС або розтягнути процес переходу на електричну тягу, щоб знизити свої втрати. Також доктор Макгінніс планує перевести весь транспорт у світі на пальне з CO2, що знизить викиди в атмосферу на 10 гігатонн, або 25% від поточного обсягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Система працює. За 10 днів любителі швидкості поповнили бюджет на 2,2 млн

На українському ринку може з'явитися новий електричний велосипед Delfast Top 3.0, який може проїхати 321 км без підзаряджання.

Його презентував український стартап Delfast, повідомив портал Electrek.

Зараз ви читаєте новину «Компанія BMW допоможе перетворити вуглекислий газ на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути