пʼятниця, 15 червня 2018 13:11

Компанія "АвтоКапітал" подала до суду на колишнього партнера за наклеп

Компанія "АвтоКапітал" подала до суду на колишнього партнера за наклеп
В УкрАВТО заявили, що рішення про розірвання дилерського контракту було правильним і єдино можливим. Фото: auto.ria.com

Дилер у Запоріжжі не виконував умов угоди про прозорість інформації щодо контрагентів, які є обов'язковими для всіх підприємств, що працюють із Mercedes-Benz, а після розірвання контракту поширив неправдиву інформацію про колишніх партнерів, заявили в корпорації УкрАВТО, структурним підрозділом якої є "АвтоКапітал".

Компанія УкрАВТО подала в суд на колишнього партнера із Запоріжжя за наклеп. Офіційне повідомлення про це опубліковано на сайті підприємства.

Раніше з дилером із Запоріжжя за ініціативою генерального представництва Mercedes-Benz в Україні – компанії "АвтоКапітал", що входить в УкрАВТО – було розірвано угоду. У компанії пояснюють це недотриманням зобов'язань, які беруть на себе всі, хто працює з цим виробником авто: "вказувати реальних власників, повідомляти про будь-які зміни у структурі власності та надавати інформацію про кінцевих бенефіціарів". Ці дані потрібні, щоб захистити клієнтів, а порушення правила веде до обов'язкового розірвання угоди, пояснили в УкрАВТО.

"Колишній партнер "АвтоКапіталу" Олег Кузьменко, власник компанії "АвтоДім Запоріжжя", на момент укладення дилерського контракту 2003 року, протягом кількох років переносив терміни приведення до стандартів виробника автоцентру в Запоріжжі. Потім 2015 року, в розпал воєнних дій і важкої економіко-політичної кризи в країні, у безпосередній близькості від існуючого автосалону почав будівництво нового дилерського центру. Паралельно, після початку будівництва, структура власності ТОВ "АвтоДім Запоріжжя" змінювалася шість разів поспіль. Вказані дії відбувалися без узгодження і схвалення з боку "АвтоКапітал", що є прямим порушенням умов дилерського договору", – ідеться в релізі компанії.

На прохання усунути порушення та розкрити інформацію про власників, власник компанії "АвтоДім Запоріжжя" не відреагував, стверджують автори звернення.

"Є підстави припускати, що однією з дійових осіб конфлікту є дніпропетровський бізнесмен Сергій Селін, що представляє групу анонімних бізнесменів. 2016 року пан Селін звернувся в УкрАВТО з пропозицією укласти з ним дилерський контракт на тій підставі, що він із партнерами з власної ініціативи побудував новий дилерський центр у місті Дніпро. Оскільки у Дніпрі протягом багатьох років працює три авторизованих дилери – "Віктор і Сини" та філія "Автосалон Мерседес" ПАТ "Дніпропетровськ-Авто", що займаються реалізацією легкових автомобілів, а також "Конкорд", що займається реалізацією вантажної техніки, потреби в партнерах у регіоні в компанії не було. Особливо з огляду на значне падіння ринку, пов'язане з економічною кризою і АТО", – наголошують у повідомленні.

У компанії заявили, що походження інвестиційних коштів, за які було побудовано новий дилерський центр у Запоріжжі, і методи ведення операційної діяльності "АвтоДім Запоріжжя" "не могли не викликати побоювань".

"Сьогоднішні дії анонімних осіб, що стоять за ТОВ "АвтоДім Запоріжжя", із продукування та тиражування недостовірних відомостей і голослівних звинувачень, часто наклепу, на адресу "АвтоКапіталу", УкрАВТО та її власника ще раз підтверджують, що рішення компанії про розірвання дилерського контракту було правильним і єдино можливим", – підкреслили в УкрАВТО.

Компанія заявила, що подає позов у суд про захист честі і гідності.

"УкрАВТО реалізує своє право за допомогою судових механізмів домогтися спростування недостовірної інформації та її вилучення з інформаційного простору, а також відшкодування матеріальної та моральної шкоди, завданої корпорації та її власнику збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації. Відповідний позов про захист честі і гідності був направлений до суду", – резюмували автори заяви.

Зараз ви читаєте новину «Компанія "АвтоКапітал" подала до суду на колишнього партнера за наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути