четвер, 22 жовтня 2020 18:27

Коли у Львів перестануть пускати дизельні авто

Коли у Львів перестануть пускати дизельні авто
У Львові заборонять дизельні авто до 2030 року Фото: autocentre.ua

У Львові вперше в Україні заговорили про обмеження в'їзду для автомобілів з дизельними двигунами. Про це вчора повідомило видання Еспресо.Захід.

Виконком Львівської міської ради затвердив "Комплекс першочергових заходів щодо поліпшення проблем якості повітря у м. Львові". Один із пунктів комплексу передбачає заборонити в'їзд у місто дизельним автомобілям до 2030 року.

Власники машин із дизельними двигунами мають десять років, щоб позбутися своїх авто. Проте якщо й інші міста анонсують обмеження для таких машин, продати їх за вигідними цінами навряд чи вдасться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні знайшли велику колекцію ретро-мотоциклів

У Львові вже наступного року на окремі перехрестя з найвищим рівнем забруднення заборонять в'їжджати вантажівкам. Також обмежать рух транспорту, який не відповідає визначеному євростандарту палива чи безальтернативного приводу. Під обмеження потраплять також автівки, випущені до 1991 року.

Деякі європейські столиці, наприклад, Париж, Мадрид та Амстердам з 2025 року не пускатимуть у місто навіть транспорт, який відповідатиме екостандарту Euro-6d.

Торік в Україну ввезли 408,1 тис. вживаних авто. До цієї статистики потрапили так звані "євробляхи", які 2019 року розмитнили та вперше поставили на облік в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Коли у Львів перестануть пускати дизельні авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути