субота, 16 червня 2018 10:19

Кличко назвав розмір штрафів за неправильне паркування

Кличко назвав розмір штрафів за неправильне паркування
Мер Києва Віталій Кличко: "Відсутність відповідальності за хаотичне паркування призвела до критичної ситуації на дорогах. Тому штрафи за такі порушення будуть значними". Фото: kyivcity.gov.ua

Штраф за парковку в недозволеному місці перевищуватиме тисячу гривень.

"За кілька місяців вступить у дію закон про паркування. Він дасть можливість наповнювати місцеві бюджети. А головне – поліпшити ситуацію на дорогах. І не тільки у Києві, а і в усіх містах країни. Штрафи для водіїв, які порушують правила паркування, будуть достатньо високими", – заявив мер Києва Віталій Кличко, інформує "Прямий".

У Києві розробляють нову систему паркування.

"Ми робимо перехоплюючі парковки біля станцій метро. Сьогодні розробляємо систему заохочення для водіїв. Людина, яка залишить своє авто на такій автостоянці, матиме або пільги на проїзд у міському транспорті, або взагалі користуватиметься ним безкоштовно", – додав Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світлофори працюватимуть по-новому

За його словами, у столиці багато напівпорожніх паркінгів. Відсутність відповідальності за хаотичне паркування призвела до критичної ситуації на дорогах. Тому штрафи за такі порушення будуть значними.

"Я нагадаю, у Києві встановлено багато камер відеоспостереження. Понад 6 тисяч. До кінця року їх буде більше 10 тисяч. Вони фіксують усі порушення. Це дуже ефективна система і ми використовуватимемо всі її можливості", – підсумував Віталій Кличко.

В Україні почали діяти нові правила іспитів на отримання водійського посвідчення. З 5 червня вступили в силу зміни до Інструкції про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія.

Зараз ви читаєте новину «Кличко назвав розмір штрафів за неправильне паркування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути