четвер, 18 червня 2009 12:01

Китайська "Geely" купує бренд "Volvo"

Китайська "Geely" купує бренд "Volvo"
Китайська компанія "Geely Automotive" підписала попередню угоду про придбання марки "Volvo" з концерном "Ford". Про це повідомляє "Аutoconsulting" з посиланням на місцеве видання "National Business Daily".

Офіційні представники учасників операції цю інформацію поки не коментують. За даними китайських ЗМІ, після оформлення придбання "

Geely" планує розгорнути випуск автомобілів "Volvo" в Китаї. Зокрема, в місті Дунгуань, провінція Гуанчжоу, буде побудований завод з виробництва кросоверів "Volvo" XC90, які зараз збираються в США.

Сума операції між "Geely

" та "Ford" поки не розкривається, проте, за оцінками експертів, американський концерн навряд чи продасть марку "Volvo" менше ніж за $3 млрд.

Раніше повідомлялося, що китайським найближчим часом може стати ще один відомий світовий бренд - концерн GM погодився продати марку "Hummer" компанії "Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery" за $500 млн.

Цю операцію планується завершити до осені поточного року. Проте для купівлі американського виробника позашляховиків, "Sichuan Tengzhong" необхідно отримати схвалення уряду Китаю, який може накласти вето на будь-які зарубіжні інвестиції, що перевищують суму в $100 млн.

Ліга,

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайська "Geely" купує бренд "Volvo"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути