понеділок, 04 березня 2013 10:14

Kia хоче здивувати Женеву гібридом з 850 лампочками
17

Фото: Фото: kia.com

На автосалоні в Женеві корейський автовиробник Kia представить черговий концепт, який повинен стати прототипом для майбутньої новинки в В-сегменті. З погляду дизайну автомобіль виглядає вельми футуристично, а погляду "начинки" - цілком серійно.

Сам автовиробник називає новинку "машиною для ентузіастів". Виглядає Provo дійсно неоднозначно. Втім, статус концепту дозволяє творити з дизайном автомобіля практично все, що завгодно. Малювали автомобіль в дизайн-студії Kia у Франкфурті.

Прем'єрою Provo корейський автовиробник натякає на свої плани по розширенню присутності в У-сегменті. Довжина машини становить всього 3,88 м, ширина - 1,77 м, висота - 1,35 м. Колісна база становить 2,53 м. Решітка радіатора та фари заховані за єдиної скляною панеллю. Причому "фари" складаються з 850 LED-світлодіодів, які можна програмувати на певний рівень освітлення. У Provo багато карбону. Цей матеріал не тільки знижує вагу машини, але і дозволяє створювати практично будь-які форми.

Хетчбек отримав "розумну" силову установку, яка складається з турбованого бензинового двигуна і електромотора, який приводить в рух задні колеса і може використовуватися як самостійний двигун на низьких швидкостях. 1,6-літровий GDi розвиває 204 к.с. потужності та поєднується з 7-ступінчастою DCT-трансмісією (першої в машинах Kia). Електромотор використовує енергію, яка накопичується під час рекуперації при гальмуванні, і може додати ще 45 "коней".

За заявами компанії, конкретних планів на серійне виробництво концепту Provo поки що немає. Однак нинішні зусилля компанії по виведенню на ринок емоційних, динамічних і доступних за ціною автомобілів (наприклад, Kia pro_cee'd GT) дозволяють припустити, що в модельній лінійці Kia має знайтися місце і для такої моделі як Provo.

Зараз ви читаєте новину «Kia хоче здивувати Женеву гібридом з 850 лампочками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути