понеділок, 08 січня 2024 11:45

Як правильно чистити авто від снігу, щоб не подряпати його: поради

Як правильно чистити авто від снігу, щоб не подряпати його: поради
Вибір правильного інструменту для чищення снігу - це перший крок до збереження зовнішнього вигляду вашого автомобіля. Фото: AutoKyiv

Взимку автовласники можуть зіткнутися з різними проблемами, якщо температура опускається нижче нуля.

Зокрема, актуальним стає питання очищення машини від снігу та льоду. Сьогодні розберемося, як швидко очистити "залізного коня" від снігу і не подряпати його.

Чим очищати машину від снігу

Вибір правильного інструменту для чищення снігу - це перший крок до збереження зовнішнього вигляду вашого автомобіля. Оптимальним варіантом є м'яка щітка або сучасна лопата, яка не містить металевих чи жорстких матеріалів, які можуть пошкодити фарбу або скло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити фари авто взимку

Як правильно чистити машину від снігу

Перш за все, будьте обережні і уважні. Сніг може містити дрібні частинки льоду, які можуть пошкодити лакофарбове покриття. Використовуйте м'яку щітку або лопату з пластиковим лезом. Почніть з верхньої частини автомобіля, щоб уникнути пошкодження фарби.

Що буде, якщо не чистити машину від снігу

Неочищений сніг може призвести до серйозних проблем. По-перше, він може обмежити видимість водія, що збільшить ризик дорожньо-транспортних пригод. По-друге, сніг може призвести до утворення льоду, що зробить поверхні автомобіля слизькими, що може стати небезпечним як при русі, так і при стоянці.

Дощі створюють цілу низку незручностей для автомобілістів, а з настанням зими ця проблема ускладнюється снігом.

Часто навіть двірники на авто не можуть упоратися з потоком води, що потрапляє на лобове скло, що робить рух небезпечним. Щоб зробити поїздку в дощ комфортнішою, скористайтеся цим простим лайфхаком із яблуком.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно чистити авто від снігу, щоб не подряпати його: поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути