Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2016 11:53

Кабмін хоче звільнити дипломатів від сплати податків при ввезені іномарок

Кабмін хоче звільнити дипломатів від сплати податків при ввезені іномарок
фото: drive-news.net

Уряд вніс у Верховну Раду законопроект, який звільняє дипломатів від сплати податків при ввезенні іномарок.

Такі пільги у чиновників були до кінця 2013 року.

"Навіть Янукович зрозумів несправедливість такої пільги чиновникам і скасував її", - каже Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

Законопроект передбачає зняття оподаткування митними платежами працівників дипломатичної служби. Тобто вони не платитимуть мита, акцизу та ПДВ.

"Жоден народний депутат подібну ініціативу звільнення дипломатів від сплати податків при імпорті ними іномарок не подавав. Цей проект закону 22 січня в Раду вніс Кабмін за підписом Арсенія Яценюка", - сказав Олег Назаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повернулась практика ганяти машини з-за кордону

Експерт вважає, що дипломатам така пільга не потрібна, а влада повинна пересісти на автомобілі, які складають в Україні.

"Навіщо давати нашим чиновникам право на безкоштовне розмитнення раніше куплених за кордоном авто нібито для їхнього переміщення в країні перебування. Міжнародні угоди дозволяють іноземним дипломатам ввозити без мита іномарки в Україну. Аналогічно українські дипломати мають право без податків завозити в країну перебування українські авто. Коли ця пільга діяла, технічна працівниця одного з українських посольств на Балканах за 4 роки ввезла в Україну 5 іномарок", - додав Олег Назаренко.

Нагадаємо, минулого року в Україні продали 46,5 тис. нових автомобілів, що на 49,7% менше, ніж 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін хоче звільнити дипломатів від сплати податків при ввезені іномарок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути