Ексклюзиви
понеділок, 01 лютого 2016 11:17

Jeep Wrangler планує повернутися на військову службу
4

Фото: motorglobe.org

У США ведуть переговори щодо повернення автомобілів Jeep на військову службу.

Компанія Hendrick Dynamics, та сама, що причетна до гоночного чемпіонату NASCAR командою Hendrick Motorsport, веде переговори з військовим відомством США, метою яких є повернення в армію позашляховиків Jeep. Про це повідомляє Motor Globe.

Ідея полягає в тому, щоб надати армії легкий, недорогий багатоцільовий автомобіль, який простіше перекинути в важкодоступні місця, ніж важкі сучасні броньовики.

Ідея саме в тому, щоб Wrangler не був броньований. Фахівці Hendrick розробили потужний каркас безпеки і внесли зміни до 2,8-літрового чотирициліндрового дизельного двигуна, який тепер може працювати на будь-якому типі дизельного палива. Його можна заправляти "єдиним стандартним армійським паливом", яке розробили ще в 2012 році. Але, крім цього, ще можна використовувати паливо JP-8, що використовують для реактивних двигунів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна модернізуватиме американські бронемашини

Проект отримав назву Henrick Commando. Наразі побудували 14 зразків. Серед них короткобазові дводверні машини, п'ятидверні довгобазові та пікапи.

На їх базі монтують модульні місця, перетворюють автомобіль у радіолокаційну станцію, кулеметний автомобіль мобільного прикриття, мобільний командний пункт, пересувний засіб комунікацій або звичайний траспортувальник.

Якщо контракт з Hendrick підпишуть, то у рік свого ювілею Jeep знову повернеться на військову службу.

Крім цього, до 2017 року готують наступне покоління Wrangler, в якому легендарний Jeep може стати гібридним. Також концерн підтвердив відродження Jeep Grand Wagoneer і початок виробництва середньорозмірного пікапа на базі Wrangler.

Зараз ви читаєте новину «Jeep Wrangler планує повернутися на військову службу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути