пʼятниця, 05 липня 2019 12:06

Jaguar зупиняє виробництво седана XJ

Jaguar зупиняє виробництво седана XJ
Jaguar зупиняє виробництво седана XJ. Фото: unian.ua

Випуск седана Jaguar XJ завершать в середині літа. Йому на зміну прийде абсолютно нова модель із повністю електричною силовою установкою.
Компанія Jaguar припинить виробництво флагманського седана XJ. Останній автомобіль зійде з конвеєра підприємства в британському Соліхале 5 червня.

Нинішній Jaguar XJ X351 випускають з 2010-го. Останнє оновлення моделі здійснили 2015-го.

Седан доступний як зі стандартною, так і з подовженою колісною базою. Список низки двигунів машини формують 3-літрові бензинові та дизельні силові агрегати V6.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volkswagen відкрила електрокаршерінг

За 9 років британці продали понад 120 тис. седанів XJ. Зараз продажі моделі різко впали. Наприклад, у Європі Jaguar XJ пішов тиражем лише 1099 автомобілів. В США компанія реалізувала 1579 машин.

Вже кілька років компанія Jaguar веде розробку наступного покоління флагманського седана, який повинен отримати повністю електричну силову установку.

За неофіційними даними, новинка отримає 4 електромотори потужністю 200 к.с. і комплект акумуляторів 100 кВт/год.

За своїми динамічними характеристиками і запасом ходу наступник XJ зможе скласти конкуренцію Tesla Model S і Porsche Taycan. Про це повідомили на unian.ua.

У Києві представили найновіший електрокар Jaguar. Новинка здатна пройти 450 км на екологічній тязі та коштує близько 2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Jaguar зупиняє виробництво седана XJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути