вівторок, 05 вересня 2017 07:11

Jaguar Land Rover розробив кермо зі штучним інтелектом

Автоконцерн Jaguar Land Rover представив нову концептуальну розробку - інтелектуальне рульове колесо Sayer.

За словами розробників, Sayer є першим кермо зі штучним інтелектом на базі голосової активації, яке здатне виконувати "сотні" різноманітних завдань, пише Еngadget.

Автор: engadget
  За допомогою автономної технології машина може самостійно їздити по дорогах, але в салоні повинен обов'язково знаходитися водій
За допомогою автономної технології машина може самостійно їздити по дорогах, але в салоні повинен обов'язково знаходитися водій

Автомобілі в рамках проекту Future-Type будуть об'єднані в мережу, а водії зможуть користуватися будь-яким з них. Кермо Sayer інтегрують в загальну мережу, на відміну від інших частин автомобіля, і зможе взаємодіяти з різними автомобілями і перемикатися з однієї машини на іншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт порівняв російський та американський танки

Sayer зможе розрахувати час подачі до потрібного місця автономного автомобіля, підкаже яку частину дороги варто вести самостійно, а яку - довірити автопілоту.

Дебют інтелектуального керма Sayer відбудеться на Фестивалі технологій Jaguar Land Rover в Центральному коледжі мистецтва та дизайну імені Святого Мартіна в Лондоні. Нова розробка отримала своє ім'я на честь дизайнера Jaguar Малкольма Сайер, який працював з британським брендом 1951 - 1970 роками.

На берлінській виставці IFA 2017 компанія Panasonic показала прозорий OLED-телевізор майбутнього. На стенді Panasonic розмістили прототип пристрою, не вдаючись у подробиці. У Panasonic розглядають це як можливість продемонструвати крутість "розумного" скла.

Зараз ви читаєте новину «Jaguar Land Rover розробив кермо зі штучним інтелектом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути