четвер, 03 грудня 2020 14:09

Ілон Маск допустив злиття Tesla з іншими компаніями

Ілон Маск допустив злиття Tesla з іншими компаніями
Ілон Маск не згадав про будь-які переговори про злиття або поглинання з іншими автовиробниками. Фото: pixabay

Компанія Tesla не проти об'єднання з іншими автовиробниками, які випускають машини з двигунами внутрішнього згоряння.

Про це заявив засновник компанії Ілон Маск, передає портал ITC.ua.

"Відповідну заяву голова Tesla зробив у рамках церемонії вручення премії Axel Springer, де він також розповів про висадку людини на Марс протягом 6 років", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск розповів, коли очікується перша висадка людини на Марс

Коли голова видавничого дому Axel Springer Матіас Депфнер запитав Ілона Маска, чи розглядав він серйозно покупку автовиробника-конкурента, той відповів: "Ми, безумовно, не хочемо робити вороже поглинання, але якби хтось сказав, що було б непогано об'єднатися з Tesla, ми б могли обговорити цю можливість".

Водночас Ілон Маск не згадав про будь-які переговори про злиття або поглинання з іншими автовиробниками.

У минулому Tesla мала партнерські відносини з відомими світовими автовиробниками - компанія Ілона Маска виробляла електричні трансмісії для Toyota і Daimler. Однак ці партнерські відносини були розірвані в 1-й половині 2010-х: 2014 року Daimler продала свою частку в Tesla, а 2017-го аналогічним чином надійшла Toyota.

Заява Маска прозвучала саме зараз, на тлі стійкого зростання вартості акцій і ринкової капіталізації американського виробника електромобілів. Капіталізація Tesla наблизилася до $500 млрд, а Ілон Маск змістив Білла Ґейтса з 2-го місця в рейтингу мільярдерів.

Оновлювати програмне забезпечення власних електричних автомобілів почала компанія Tesla Ілона Маска. Новий апдейт назвали "2020.48.5", повідомляє портал Electrek. Зокрема, в оновленні включені покращення до навігаційної системи та інтерфейс вікна текстових повідомлень.

Зараз ви читаєте новину «Ілон Маск допустив злиття Tesla з іншими компаніями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути