вівторок, 17 грудня 2013 18:23

Хетчбек Porsche Panamera Turbo став найшвидшим автомобілем у світі

Хетчбек Porsche Panamera Turbo став найшвидшим автомобілем у світі
Хетчбек Porsche Panamera Turbo, доопрацьований тюнінг-ательє Gemballa, став найшвидшим в світі автомобілем, який важить більше двох тонн. Автомобіль, споряджена маса якого досягає 2045 кілограмів, на італійському швидкісному кільці Нардо зміг розігнатися до 338,8 км/год

"Панамеру" оснастили спорт-пакетом GTP 700, який був представлений ательє Gemballa кілька тижнів тому на тюнінг-шоу в німецькому Ессені. Інженери допрацювали 4,8-літровий твін-турбо восьмициліндровий двигун хетчбека, збільшивши віддачу з 520 до 700 кінських сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: EuroNCAP визначили десять найбезпечніших автомобілів 2013 року

З нуля до "сотні" така машина може прискорюватися за 3,3 секунди (майже на секунду швидше базової "Панамери"), а до 200 кілометрів на годину за 9,6 секунди. Трьохсот кілометрів на годину тюнінговий хетчбек досягає за 26,5 секунди.

В ательє уточнили, що за кермом під час заїзду перебував керівник компанії Gemballa Андреас Шварц. Рекорд був встановлений на клієнтському автомобілі, оснащеному 22-дюймовими колесами і повним набором опцій, включаючи розважальну систему для пасажирів на задньому ряду крісел.

 

Зараз ви читаєте новину «Хетчбек Porsche Panamera Turbo став найшвидшим автомобілем у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути