понеділок, 26 грудня 2016 11:48

Ford створив костюм для імітації похмілля

Ford створив костюм для імітації похмілля

Автовиробник Ford створив "похмільний костюм", щоб привернути увагу до проблеми нетверезого керування. У Європі алкоголь - причина аварій із фатальними наслідками в 1 з 6 випадків.

Цей костюм-симулятор імітує керування у стані похмілля, яке демонструє водіям.

"Сьогодні суспільство активно намагається запобігти спробам нетверезих водіїв сісти за кермо одразу після вечірки. Часто наступного ранку вони сідають за кермо у стані похмілля. "Похмільний костюм" демонструє всі негативні залишкові наслідки вживання алкоголю і пов'язані з цим ризики для водія і всіх учасників дорожнього руху", - наголосив менеджер програми Ford Driving Skills for Life Джим Грехем.

Симулятор виготовляють в Інституті Мейер-Хентшель у Німеччині. Він важить більш як 17 кг і складається зі спеціального жилета, обважнювачів на зап'ястях і щиколотках, головного убору, окулярів і навушників. Костюм симулює класичні симптоми похмілля - втому, нудоту і запаморочення.

Розробники наголошують, навіть якщо кількість алкоголю в крові водіїв не перевищує норму, вони є джерелом ризику, як і ті, хто сідає за кермо в нетверезому стані. Такі водії найчастіше невиспані, що впливає на час їх реакції, інформує autoconsulting.com.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ford став рекордсменом у кількості винаходів

"Ми провели багато досліджень, проаналізували наші власні можливості після вечірки з алкоголем. Для "похмільного костюма" використали навушники, які відтворюють підвищену чутливість до звуків під час похмілля, а також важкий головний убір, який разом з окулярами симулює ослаблення зору і гострий головний біль", - розповів виконавчий директор Інституту Ґундольф Мейер-Хентшель.

Одним із перших випробувальників костюма-симулятора став дослідник алкоголю доктор Річард Стівенс.

"Люди часто не розуміють, наскільки похмілля впливає на ключову здатність виконувати будь-які дії. "Похмільний костюм" чітко демонструє це", - наголосив професор Стівенс.

В українських автошколах використовують окуляри "нетверезої реальності" - вони показують водіям наслідки керування підшофе. Окуляри Drunk Busters Goggles активно застосовують у школах західних країн. Це підвищує культуру та відповідальність водіїв за пасажирів та інших учасників дорожнього руху.
Зараз ви читаєте новину «Ford створив костюм для імітації похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути