четвер, 07 березня 2019 13:05

Євробляхи б'ють рекорди на авторинку

Євробляхи б'ють рекорди на авторинку
Delo.ua Як євробляхи впливають на авторинок

В Україні закінчення терміну пільгової легалізації "євроблях" спровокувало новий рекорд на ринку легкових автомобілів.

Зокрема за підсумками лютого первинну реєстрацію пройшли 90,8 тисячі авто, з яких 85 тисяч були імпортованими автомобілями з пробігом, йдеться на сайті асоціації "Укравтопром".

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, цей показник зріс майже в 14 разів, а у порівнянні з січнем 2019 року — на 65%.

Левову частку в цих реєстраціях склали колишні "євробляхи", для яких лютий був останнім місяцем розмитнення за зниженими ставками акцизного податку.

Найпопулярнішою маркою у розмитненому "секонд-хенді" минулого місяця став Volkswagen (17,9 тисячі авто), на другому місці — Opel (9,4 тисячі авто), а на третьому — Audi (7,6 тисячі авто).

BMW вибрали 6442 українця і це четвертий результат.

Замикає п'ятірку найпопулярніших марок лютого RENAULT, 6120 автомобілів якої поміняли свої іноземні номери на українські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Придумали хитрий спосіб ввезення євроблях в Україну

Всього з початку року свою першу реєстрацію в Україні пройшли 136,5 тис. Вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону, що в 12 разів більше ніж за аналогічний період минулого року. За три місяці пільгових умов розмитнення, кожен третій водій євробляхи скористався цим правом.

Зараз ви читаєте новину «Євробляхи б'ють рекорди на авторинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути