Ексклюзиви
четвер, 16 червня 2011 16:28

Експерти назвали міста з найбільшими заторами

Експерти назвали міста з найбільшими заторами

Британський портал MSN опублікував рейтинг міст з найбільшими заторами в світі. 15 найбільш завантажених міст були визначені експертами на основі інформації, що була отримана з чотирьох різних джерел.

Згідно з даними, найжахливіші затори - в бразильському Сан-Паулу. У 2008 році тут була зафіксований 265-кілометровий затор і, на думку експертів, за останні кілька років транспортна ситуація в цьому місті практично не змінилася.

На другому місці - Пекін. У столиці Китаю налічується шість кільцевих автодоріг, однак влада не встигає за зростанням автопарку. Торік тут утворився затор довжиною майже сто кілометрів, що тривав десять днів.

Також серед найбільш завантажених - Брюссель (3 місце), Париж (4 місце), де автомобілі простоюють в пробках по 70 годин на рік, і Варшава (5 місце), яку вважають одним з найбільш перенаселених міст у Європі.

Москва з легендарними заторами в цьому списку посіла восьме місце, при цьому аналітики сайту заявляють, що російська столиця є лідером за часом подолання заторів - в середньому він становить 2,5 години.

Також до першої десятки увійшли Лондон і Мехіко, а на 10,12 і 13 позиціях розташувалися Нью-Делі (Індія), Йоганнесбург (ПАР) і Бангкок (Таїланд).

Крім того, до рейтингу потрапили й американські міста. Наприклад, 7 та 11 місця посідають Нью-Йорк, де траси в години пік вважаються найповільнішими дорогами в Північній Америці, і Лос-Анджелес. Вашингтон, в якому автомобілі в пробках спалюють до 560 мільйонів літрів палива на рік, знаходиться на 14 місці.

Замикає рейтинг польське місто Вроцлав: показник перевантаженості його вулиць сягає 33,1%.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали міста з найбільшими заторами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути