вівторок, 06 березня 2018 18:15

Експерт розповів, що чекати власникам авто на єврономерах

Експерт розповів, що чекати власникам авто на єврономерах
У Верховній Раді пропонують врегулювати питання автомобілів на єврономерах. В Україні зараз понад 1 млн нерозмитнених авто - на литовських і польських номерах. Фото: Уніан

У Верховній Раді пропонують врегулювати питання автомобілів на єврономерах. Для цього власників таких машин хочуть зобов'язати сплатити до держбюджету символічний внесок, який саме, поки невідомо.

"Щодо єврономерів можу повідомити, що вже досягнуто економічного та політичного консенсусу. У результаті останніх акцій протесту і роботи в комітеті вийшли на рішення про те, що власники авто на єврономерах заплатять до держбюджету символічний внесок", - заявив Олександр Кірш, глава підкомітету Верховної Ради з питань вдосконалення Податкового кодексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді вирішили долю автомобілів на "бляхах"

Рішення має збільшити кількість авто на державній реєстрації.

"У Верховній Раді хочуть піти за молдовським сценарієм. При перетині кордону авто на іноземній реєстрації повинні будуть сплачувати збір за користування українськими дорогами. У Молдові це призвело до того, що стало більш економічно доцільно розмитнювати автівки, а не їздити на іноземній реєстрації", - говорить Gazeta.ua Олег Омельницький, керівник компанії "Автоконсалтинг".

Експерт переконаний, що закон не вирішить питання "євроблях" в Україні.

"Якщо ми кажемо про символічний збір для власників авто на іноземній реєстрації, то дзеркальними повинні бути і ставки розмитнення машин. На якій підставі одні власники мають використовувати їх за менші кошти, ніж та людина, що має українську реєстрацію? Це дискримінація. Якщо ми кажемо про символічний збір, тоді повинні бути і символічні ставки розмитнення авто. Якщо цей збір буде суттєвим, фактично таким як розмитнення, тоді немає питань. Але якщо він буде копійчиним, порівняно з митним оформленням автівок? Так ми не прибираємо схему. Це буде не компроміс, а затягування. Питання повинне вирішуватися в комплексі", - каже Олег Омельницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешевшими стануть усі електромобілі - Омелян

В Україні зараз понад 1 млн нерозмитнених авто - на литовських і польських номерах. За останні 2 роки зареєстрували більше як 20 занопроектів для легалізації цих машин.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, що чекати власникам авто на єврономерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути