четвер, 21 липня 2011 15:19

Експерт пояснив, чому Китай вибився у світові лідери за продажами автівок

Експерт пояснив, чому Китай вибився у світові лідери за продажами автівок

Продажі легкових автомобілів у Китаї за червень виросли на 6,2%. Китайці придбали 1 млн 109 тис. 200 автомобілів.

Про це повідомила Китайська асоціація автовиробників.

У США за червень продали 1 млн 53 тис. 405 машин. Тобто Китай випередив США за кількістю продажів легковиків і став найбільшим ринком машин у світі.

Найбільший попит у Піднебесній на легковики бренду General Motors. Цей концерн реалізував за перше півріччя 1 млн 273 тис. автомобілів.

Друге місце продажів посів Nissan, який разом із місцевим Dongfeng продав 734440 машин. Замикає трійку улюблених авто китайців — Volkswagen. Він разом із китайським СП SAIC реалізував 576851 машин. Окрім того, німецький автовиробник продав в Китаї 140699 автомобілів марки Audi.

Директор консалтингової фірми "Авто-консалтинг" Олег Оменицький у коментарі Gazeta.ua заявив, що у такій ситуації немає нічого дивного.

"Китайці так само, як й інші народи, тяжіють до якісних і сучасних автомобілів", - сказав він.

За його словами, більшість реалізованих машин європейських та американських марок вироблені у Китаї.

"Там є заводи Volkswagen, Audi, Opel, Chevrolet та інших відомих фірм автовиробників. Ці автомобілі мають свої комплектації, яких немає у Європі. Багато вузлів до таких "китайців" вироблено у Китаї. На наш ринок два роки тому також поставлялися китайські машини під американським брендом. Це була Chevrolet Aveo із двигуном на 1,6 літра", - зазначив він.

"В Україні ж китайські автовиробники нарощують продажі автомобілів власних брендів. Цьогоріч з'явилися з нові бренди марки Geely, повертається на наш ринок BYD, Вriliance та інші", - додав Оменицький.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснив, чому Китай вибився у світові лідери за продажами автівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути