субота, 14 листопада 2020 10:01

Долає З00 км за одну годину - у США створили повітряне таксі

Долає З00 км за одну годину - у США створили повітряне таксі
В Америці створили повітряне таксі Фото: cryptos

Американська компанія планує запустити перше літаюче таксі. Автомобіль зможе подолати 300 км за одну годину, повідомляє The Verge.

Перший авіапарк для повітряного транспорту побудують в Орландо, штат Флорида. Замовити послугу перевезення зможе будь-хто, це можна зробити з телефону, так само як і в додатках Uber і Lyft.

На початковому етапі експлуатації транспортного засобу його вартість буде відповідати преміум-класу звичайного таксі. Якщо буде попит на таку послугу, ціни поступово знизять.

Міський голова Орландо Бадді Дайер каже, що нова технологія допоможе жителям міста уникнути заторів на дорозі та зекономить час очікування в аеропортах.

Крім того, управління Орландо вирахували, що центр повітряного транспорту за 10 років роботи принесе економіці $1,7 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: BMW представила новий флагманський електрокросовер

3 роки тому компанія Uber заявила, що до 2020 року літаючі таксі з'являться в Лос-Анджелесі, Далласі і Дубаї. Заради реалізації задуманого проекту компанія об'єдналася з космічним агентством NASA.

Зараз ви читаєте новину «Долає З00 км за одну годину - у США створили повітряне таксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути