понеділок, 28 серпня 2017 15:46

Для безпілотних автомобілів побудували місто

Для безпілотних автомобілів побудували місто
Компанія Waymo звела декоративне місто, щоб мати змогу тестувати безпілотні автівки в екстремальних ситуаціях або таких, які важко спрогнозувати. Фото: Arstechnika

У Каліфорнії побудували місто для автомобілів. Така ідея прийшла працівникам американської компанії Waymo. Декоративне місто використовуватимуть для випробування безпілотних автівок.

Місто звели на території колишньої авіабази ВПС США Castle. Йому дали цю саму назву. Компанія Waymo звела декоративне місто, щоб мати змогу тестувати безпілотні автівки в екстремальних ситуаціях або таких, які важко спрогнозувати. Так розробники авто моделюють ситуації, коли автівки підрізають одна одну, порушують правила дорожнього руху і цим самим провокують моменти, небезпечні для життя. Так автовиробники бачитимуть, як автопілот "реагує" на ту чи іншу непередбачувану ситуацію на дорозі, повідомляє Arstechnika.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двері-крила, "невидимки" та двері-сидіння: топ-13 найбожевільніших ідей автовиробників

Команда, яка створювала місто, накопичила велику колекцію конусів, триколісних велосипедів, підроблених рослин, манекенів, які допомагають імітувати різноманітні дорожні ситуації.

Будівництво уже завершили і встигли провести декілька випробувань.

Японський виробник Toyota презентував бюджетний седан Yaris. Його назвали Ativ. У модельному ряду японської компанії - це найдешевший седан. Його вартість стартує від $14 тис.

Зараз ви читаєте новину «Для безпілотних автомобілів побудували місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути