Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 17:52

Дай дорогу дурневі: як автомобілі "влітають" у зупинки

Дай дорогу дурневі: як автомобілі "влітають" у зупинки
2017-го у ДТП загинуло 3,5 тис. осіб. Фото: tribuna.pl.ua

Торік на дорогах України сталося 162 тис. аварій. У них загинуло 3,5 тис. осіб. Майже 60 тис. аварій сталося через порушення правил дорожнього руху. У більшості українських водіїв відсутня культура керування автомобілем.

Недодержання дистанції, порушення правил проїзду перехресть, виїзд на смугу зустрічного руху чи невиконання вимог сигналів регулювання призводять до того, що автомобілі з дороги "злітають" на тротуари чи "вилітають" на зупинки громадського транспорту.

Аби звести до мінімуму такі аварії, у світі вдаються до спорудження різних захисних засобів. До прикладу, у сусідній Польщі зупинки громадського транспорту обладнують сталевими стовпчиками з додатковою арматурою всередині. Вони витримують удар автомобіля на швидкості 75 км/год.

Урбаністи пропонують свої пропозиції, як боротися з проблеми ДТП на зупинках, і зробити вулиці міст безпечнішими. Серед таких - підвішені зупинки або зупинки, повернуті склом до дороги.

Gazeta.ua підготувала добірку аварій, у яких автомобілі "влітають" на зупинки громадського транспорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Занесло: добірка ДТП у дворі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнебезпечніші автотраси в Україні


Масштабне ДТП сталося в Києві біля площі Льва Толстого на вулиці Великій Васильківській. П'яний водій KIA на великій швидкості в'їхав у припаркований автомобіль Acura. Зніс два дерева, в'їхав у ще два припаркованих автомобілі і розбив зупинку. Тест на стан сп'яніння проходити відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Дай дорогу дурневі: як автомобілі "влітають" у зупинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути