Ексклюзиви
четвер, 04 лютого 2016 12:53

Цього року відбудеться пробіг електромобілів "Львів – Монте-Карло"

Цього року відбудеться пробіг електромобілів "Львів – Монте-Карло"
фото: autonews.autoua.net

Україна вдруге поспіль стане відправною точкою электромобільного марафону.

Цього року марафон стартує у Львові. Старт пробігу запланований на 22 травня, а фініш відбудеться 3 червня в Монако. Про це повідомляє AutoNews.

Концепцію электромобільного марафону Львів – Монте-Карло представили у Львівській міській раді за участю організаторів заходу, керівництва міста та почесного консула Монако в Естонії Юрі Тамма.

"Вийшло так, як ми і хотіли. Ми з мером минулого року говорили про можливість стартувати зі Львова, бо міста Монте-Карло і Львів мають історичний зв'язок і бачення майбутнього. Я обіцяю, що буде цікаво", - сказав Тамм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Renault випустить електромобіль вартістю 4,2 тис. євро

Electric Marathon 2016 стане п'ятим за рахунком марафоном електромобілів під патронатом принца Монако Альберта II. Організатори називають його інтелектуальними перегонами, коли переможця визначає не швидкість, а точність прибуття до фінішу. Марафон стартує з різних міст Європи, але фініш завжди знаходиться в Монако. Так звана "нульова машина" стартує першою і встановлює еталонний час. Перемагає той учасник, час прибуття якого має мінімальну різницю з еталонним.

До боротьби за головний приз у марафоні допускаються тільки електромобілі, в тому числі прототипи і модифіковані машини.

Для транспортних засобів, що використовують альтернативні джерела енергії, проводять спеціальний конкурс. Заявки на участь будуть приймати з середини лютого на офіційному сайті заходу.

Зараз ви читаєте новину «Цього року відбудеться пробіг електромобілів "Львів – Монте-Карло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути