пʼятниця, 05 лютого 2016 12:25

Через ями на дорогах водії змушені проходити додаткові курси - експерт

Через ями на дорогах водії змушені проходити додаткові курси - експерт
фото: telegraf.in.ua

Кабмін хоче визначити термін "безпека на дорозі". Вимоги щодо безпеки враховуватимуть при будівництві та реконструкції доріг. На думку міністрів, це зменшить кількість аварій та смертей на автошляхах.

Багато аварійних випадків стається через незадовільний стан доріг. У водіїв-новачків виникає потреба навчатися правилам контраварійного водіння, щоб уникнути ДТП.

Щоб зрозуміти найнебезпечніші аспекти українських автошляхів, Gazeta.ua поспілкувалась із інструктором контр-аварійної підготовки.

"Основну небезпеку на українських дорогах несе стан покриття. Це спричиняє великий відсоток аварій. Щоб водії правильно оминали ями, ми навіть проводимо спеціальні уроки. Звичайно, всі водії повинні вміти правильно переміщувати центр ваги автомобіля, щоб м'якше проїжджати нерівності на дорожному полотні, але це не вирішення проблеми. Дороги потрібно ремонтувати", - каже Сергій Гільов, інтсруктор центру контр-аварійної підготовки "Альфа-щит".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-10 найнебезпечніших доріг України

У Кабміні вважають, що введення в законодавство поняття "безпека автомобільних доріг" дозволить мінімізувати ризики при плануванні, проектуванні, будівництві, ремонті, введенні доріг в експлуатацію та під час їх утримання. Як розповів Сергій Гільов, деякі транспортні розв'язки застаріли, тому потрібно модернізувати їх.

"Також велику небезпеку несуть деякі транспортні роз'язки та відсутність освітлення на дорогах. Часто не підсвічуються пішохідні переходи та з'їзди з дороги. Крім цього, дорожні знаки часто стоять у заростях, де їх не видно. Вночі не можливо нічого побачити при з'їзді з головної дороги, поки автомобіль не поверне до кінця та не скерує туди фари. Щодо розв'язок - яскравий приклад на Житомирській трасі поблизу села Чайки. Там місце для розвороту - банальний розрив відбійника, ні світлофорів, ні обмежувачів швидкості. Часто люди довго стоять, щоб проскочити через жвавий потік. Потім не витримують і намагаються "проскочити". Як наслідок - ДТП", - додав Сергій Гільов.

Нагадаємо, на цьому місці часто трапляються аварії. Зокрема, 11 грудня в столиці на Житомирській трасі біля повороту у село Чайки відбулася масштабна ДТП, в результаті якої загинули 2 особи, ще 3 отримали травми. Тоді водій вантажівки, розвертаючись, не пропустив зустрічний автомобіль. Від дотичного удару легковик вилетів на зустрічну смугу, де сталося сильне зіткнення 4 авто.

Зараз ви читаєте новину «Через ями на дорогах водії змушені проходити додаткові курси - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути