четвер, 11 липня 2013 15:07

Через спецмита на іномарки українці стали більше купувати дизельні легковики

Усе більш затребуваними в Україні стають нові легкові автомобілі з дизельними моторами. Водночас сам ринок стагнує, показуючи вже другий місяць поспіль зниження кількості автопродажів.

 

Помітне зростання популярності нових дизельних легковиків намітилося у травні цього року на тлі різкого падіння самого ринку нових авто. В останній місяць весни продажі легкових машин впали майже на 40% порівняно з квітнем, коли через ажіотаж українці купили майже 26 тисяч нових авто. Червневі ж показники виявилися нижче травневих на 1,5% і майже на 22% нижче, ніж за аналогічний період минулого року.

Згідно з даними автопродажів та реєстрації ТЗ, минулого місяця українці купили майже 14 900 нових легкових машин. Більше 20% із них - автомобілі з дизельними моторами. Ще рік тому цей показник був на позначці 14%. По суті, кожен п'ятий куплений українцями у червні новий автомобіль був оснащений дизельним двигуном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ланоси" стали найпопулярнішими в Україні

Як зазначають експерти, у цінових сегментах змін не відбулося. Частка продажів автомобілів вартістю до 17 тисяч доларів у червні склала майже 47%, машин від 17 до 35 тисяч доларів - 38%, решта 15% - авто "преміум" і "люкс" класів дорожче 35 тисяч доларів. Всього ж у червні українці витратили на нові легкові автомобілі майже 3 мільярди гривень, що на 3% менше, ніж у травні цього року.

Нагадаємо, із 13 квітня в Україні набуло чинності рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, згідно з яким вводяться трирічні спецмита на імпорт нових легкових авто з об'ємом бензинових двигунів 1-2,2 літрів. За інформацією експертів, такі машини становлять понад 80% усього українського ринку нових легковиків.

Зараз ви читаєте новину «Через спецмита на іномарки українці стали більше купувати дизельні легковики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути