Ексклюзиви
пʼятниця, 22 червня 2018 16:14

Чим небезпечне нехтування пасками безпеки - думка експерта

Чим небезпечне нехтування пасками безпеки - думка експерта
Депутати пропонують підвищити штраф для водіїв, які не користуються пасками безпеки в авто. Фото: autopark.pp.ua

Депутати пропонують підвищити штраф для водіїв, які не користуються пасками безпеки в авто.

Проект закону № 8492 зареєстрували у парламенті 18 червня.

"Не використання пасків безпеки є критично небезпечним в будь-якому авто. Не залежно від того в джипі водій, чи у ВАЗіку. Непристебнуті пасажири ж можуть постраждати через контакт з елементами салону, склом чи іншими пасажирами", - каже Gazeta.ua засновник сайту dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

Депутати пропонують підвищити штраф до 50 неоподаткованих мінімумів - 850 грн. Зараз штраф становить 51 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайки закрутять - експерт про нові штрафи для водіїв

За даними Центру демократії та верховенства права, лише 15% українських водіїв користуються пасками безпеки, що є найнижчим показником у Європі.

"Людина може отримати травми навіть за швидкості 40 кілометрів за годину. За швидкості до 50 кілометрів за годину пасок безпеки залишає водія без травм. За статистикою, 80% всіх аварій відбувається на швидкості до 65 кілометрів за годину. За швидкості більше 80 км за годину тяжкість травм зростає до пошкоджень різного ступеня тяжкості. Самі паски безпеки також інколи травмують водія чи пасажирів. Але такі травми на порядок менші за ті, які отримують у наслідок аварії. Якщо досить висока швидкість при якій станеться ДТП, людина може отримати тяжкі травми грудної клітини. За низької - синці і садини", - розповів Антонов.

90% водіїв не мають уявлення, як правильно сидіти за кермом. Тим часом з цієї причини в порівняно маленькій Швеції щорічно страждають від 18 до 20 тис. водіїв, які потрапили в ДТП. Це з'ясував під час дослідження Шведський союз автомобілістів.

Не варто забувати і про правильну фіксацію паска безпеки. Він не повинен надто високо лягати на корпус, а за правильної посадки, нижній пасок повинен торкатися стегон людини.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечне нехтування пасками безпеки - думка експерта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути