пʼятниця, 12 серпня 2011 17:52

BMW пустив седан M3 з турбованим двигуном на дорожні випробування
5

Наступне покоління BMW M3 потрапило на очі фотошпигунам. Седан, появи якого чекають тільки у 2014 році, стане першим М3, який отримає турбований мотор. За деякими даними, кількість турбін може досягати трьох.

Фотошпигуни вистежили неабияк закамуфльований седан під час дорожніх випробувань. Завдяки фірмовій випробувальній "лівреї" скласти якесь враження про вигляд майбутньої М3 не вдасться. Чітко проглядаються тільки чорні 19-дюймові колісні диски, розширений кузов і капот без традиційної "горбинки". Що саме буде під ним заховане, теж поки достеменно невідомо.

Раніше повідомляли, що нинішнє покоління М3 буде останнім, на якому застосовувався атмосферний мотор. До 2014 року седан і купе будуть оснащуватися шестициліндровим рядним турбодвигуном. Однак не вщухають суперечки з приводу кількості турбін, які можуть використовувати баварці. Якщо останнім часом в BMW активно експлуатують twin-turbo-технологію, то заради M3 вони цілком можуть збільшити кількість турбін до трьох.

Нагадаємо, що в цьому разі дві турбіни отримають класичний привід від вихлопних газів, а третя буде приводитися в рух електромотором. За деякими даними, такий підхід баварці можуть використати задля підвищення економії палива. Незалежно від використовуваних технологій BMW M3 2014 року матиме у своєму розпорядженні близько 450 к.с.

Зараз ви читаєте новину «BMW пустив седан M3 з турбованим двигуном на дорожні випробування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути