вівторок, 22 січня 2013 10:09

BMW i3 отримає бензиновий двигун від мотоцикла
8

Фото: Фото: bmw.com

Новинка від BMW - i3 - крім електромотора буде оснащуватися двоциліндровим бензиновим двигуном, який допоможе збільшити запас ходу більш ніж удвічі. Правда, в BMW мають намір зробити двигун внутрішнього згоряння своєрідною опцією.

Глава департаменту розробок баварського концерну Герберт Дісс заявив агентству Automotive News, що BMW i3, найімовірніше, вийде на ринок у двох модифікаціях - як "чистий" електрокар і як послідовний гібрид, оснащений бензиновим мотором. Двоциліндровий двигун буде не обертати колеса, а заряджати батареї електромотора - за аналогічною схемою, наприклад, працює силова установка на вже надійшов у продаж Nissan Leaf. За рахунок цього запас ходу в гібридного i3 сягне 400 кілометрів замість 150 у чисто електричній версії.

У BMW не уточнюють, як позначиться наявність другого мотора на ціні хетчбека. За словами Дисса, "двомоторний" версія навряд чи буде дуже популярною, оскільки можливостей електрокара i3 цілком достатньо для щоденної міської експлуатації. За розрахунками BMW, в перший час продажу i3 з додатковим бензиновим двигуном будуть становити близько 50%, проте потім знизяться приблизно до 20%. Як стверджує Герберт Дисса, перші покупці самі побачать, що в міському циклі ДВЗ буде включатися рідко. Зате він зможе стати в нагоді власникам i3 в тривалих поїздках, скажімо, на уїк-енд.

У BMW зазначили, що обидві модифікації з'являться в продажу одночасно в четвертому кварталі цього року.

Зараз ви читаєте новину «BMW i3 отримає бензиновий двигун від мотоцикла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути