четвер, 28 лютого 2019 23:34

Більші габарити й динамічний характер - тест-драйв нової Mazda 6
34

Mazda 6
Фото: Володимир Мукан
Mazda 6
Mazda 6
Mazda 6
Mazda 6

Нову Mazda 6 почали продавати в Україні торік. Це третє покоління моделі після глибокого рейстайлінгу. Автомобіль пропонують у двох кузовах - седан і універсал. Беремо на тест-драйв машину в найповнішій комплектації "топвінтер" із 2,5-літровим бензиновим двигуном на 194 к. с. і автоматичною коробкою передач.

Знайомство

Червоний седан із 19-дюймовими колесами на легкосплавних дисках стоїть на парковці компанії "Авто Інтернешнл" у Києві. Зовні помітно, що кузов лишився таким, як і раніше. Проте має іншу лицеву панель, задні ліхтарі та більше хромованих накладок. Загалом легковик став соліднішим і водночас агресивнішим на вигляд.

Якщо ж вдатися детальніше до змін, помітно, що у блокфарах Mazda 6 вбудували ходові вогні та протитуманки. Світлодіодні фари можуть автоматично переходити із ближнього на дальнє світло і навпаки. Натомість внизу бампера, де зазвичай встановлюють протитуманки, з'явилися додаткові дефлектори із хромованими накладками. У корпусах бічних дзеркал, над заднім номерним знаком і під передньою емблемою встановлені камери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий багажник і хороша керованість - тест-драйв універсала Chevrolet Cruze

На кришці багажника із правого боку розміщено напис SKYACTIV. Це означає, що всі технології в будові автомобіля оптимізовані — двигун має кращий коефіцієнт корисної дії, кузов — більший відсоток міцної сталі.

Автор: Володимир Мукан
  Mazda 6
Mazda 6

Оглядаємо багажник

Багажник відсік — місткий, на 480 літрів. Висота завантаження багажу — оптимальна, так само, як і ширина проєму.

Петлі кришки багажника заховані під обшивкою, щоб не заважали багажу. З обох боків — невеликі пластикові ніші для пляшок і банок.

Автор: Володимир Мукан
  Mazda 6
Mazda 6

Є пасок фіксування вантажу. Під фальш-підлогою встановлений органайзер з компресором і ремкомплектом шин. Запасним колесом автомобіль не укомплектований.

Так, як і в Mazda 6 першого покоління, у новинці спинки задніх сидінь відкидуються за допомогою спеціальних важелів у багажнику

Автор: Володимир Мукан
  Mazda 6
Mazda 6

Оглядаємо салон

На задньому дивані просторо, вільно помістяться троє дорослих. У підлокітнику в спинці сидіння є два USB-порти, підстаканники та кнопки увімкнення підігріву сидінь. Це незручно, бо кнопки можна ненароком натиснутися. А коли троє пасажирів позаду, то добратися до вимикачів складно.

Заднє вікно за сидінням оснащене сонцезахисною шторою з електроприводом. Керувати нею можна лише з торпеди.

Автор: Володимир Мукан
  Mazda 6
Mazda 6

За кермом

Посадка на водійському кріслі низька. Однак ні бічні стійки, ні козирок панелі приладів огляду не заважають. Торпеда зроблена із м'якого пластику, обтягнута двома видами шкіри. Дверні карти оздоблені деревом і алюмінієм.

Кнопок на торпеді небагато, всі встановлені в ряд, як у БМВ. Регулятори і перемикачі центральної консолі віддають прохолодою, зроблені із металу.

Передні крісла зручні, мають електропривід, підігрів, вентиляцію і пам'ять на кілька положень.

Автор: Володимир Мукан
  Mazda 6
Mazda 6

Їдемо

Тисну кнопку запуску двигуна, переводжу важіль коробки передач на "драйв" - і рушаю. Керування автомобілем гостре, підвіска — середньої жорсткості. Проїзд через лежачі поліцейські і ями в салоні відчується більше ніж в "Тойоті Кемрі". Проте у поворотах автомобіль значно стійкіший, на нерівностях машина не розгойдується.

Двигун реагує на натиснення педалі газу без затримки, а передачі перемикаються плавно.

Як тільки автомобіль розігнався понад 10 км/год, перестав працювати сенсор центрального дисплея - щоб водій не відволікався. На лобовому склі з'явилася проекція із показниками швидкості й вказівниками навігатора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тяговитий двигун і азартний характер - тест-драйв нового Nissan Qashqai

Проїжджаю столичною вул. Хрещатиком. Змінюю смугу, не увімкнувши повороту, - і кермо у декілька разів стає важчим, воно, ніби впирається. Так Mazda 6 убезпечує водія від випадкового виїзду зі своєї смуги. Час від часу миготять жовтогарячі іконки на краях бічних дзеркал із попередженням про машини у мертвій зоні видимості.

Коли на вул. Богдана Хмельницького пішохід вибіг на дорогу, на лобовому склі з'явилася проекція в червоній рамці "гальмуйте".

У місті автомобіль споживає близько 9 літрів пального. На світлофорах і короткочасних зупинках електроніка Mazda 6 глушить двигун. Як тільки приймаю ногу із гальм, він знову заводиться.

Виїжджаю на Бориспільську трасу. До 100 км/год "шістка" прискорюється за 8 секунд. При 140 км/год седан добре керований, відчувається запас потужності.

На швидкості до 80 км/год при невеликих навантаженнях електроніка Mazda 6 відключає два циліндри для економії пального. Тоді споживання падає до 6 літрів на 100 кілометрів.

Нова Mazda 6 підійде для далеких міжміських поїздок і для активних водіїв, оскільки в автомобіля динамічний спортивний режим і велика база. Вона в парі із добре налаштованою підвіскою забезпечує плавне проходження седаном нерівними ділянками дороги.

Зараз ви читаєте новину «Більші габарити й динамічний характер - тест-драйв нової Mazda 6». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути