понеділок, 03 липня 2017 18:00

Безпілотні поліцейські авто патрулюватимуть вулиці

Безпілотні поліцейські авто патрулюватимуть вулиці
Фото: mmr.net.ua

Безпілотні поліцейські автомобілі почнуть патрулювати вулиці Дубая вже цього року.

Про це повідомляє mmr.net.ua.

Поліція Дубая ОАЕ переходить на безпілотні авто. Автомобіль O-R3 розробила сінгапурська компанія OTSAW. Довжиною O-R3 – не більше метра. Він пересуватиметься самостійно і стежитиме за порядком за допомогою камер і сенсорів. Також новий O-R3 оснастили комп'ютерною програмою розпізнавання облич. Це дозволить йому знаходити і "впізнавати" злочинців, які перебувають у розшуку. У цьому йому "допоможе" дрон. Він переслідуватиме зловмисників з повітря і передаватиме дані про його місцезнаходження правоохоронцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два вильоти дрона — один звільнений агроном – українські фермери озброюються безпілотниками

Планують, що нові безпілотні поліцейські автомобілі патрулюватимуть вулиці уже наприкінці року. В майбутньому поліція Дубая значно розширить парк таких авто. Це дозволить скоротити штат поліцейських на третину вже до 2030 року.

Столиця Фінляндії Гельсінкі стане першим містом у світі, де пасажири зможуть скористатися безпілотним автобусом. Пасажири зможуть їздити на електричних автобусах EasyMile EZ10. Вони вміщають 8 осіб і можуть їздити зі швидкістю 11 км/год.

Зараз ви читаєте новину «Безпілотні поліцейські авто патрулюватимуть вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути