Ексклюзиви
четвер, 07 листопада 2013 12:01

Безпеку автомобіля вчені перевірятимуть на людських трупах

Безпеку автомобіля вчені перевірятимуть на людських трупах

Іспанська лабораторія технологій і систем безпеки дорожнього руху  (TESSA ) проводитиме біомеханічны випробування з використанням людських тіл замість манекенів. Вчені вважають, що таким чином вони можуть отримати найточніші дані і тим самим врятувати в майбутньому безліч живих людей.

Сьогодні в краш -тестах застосовувалися спеціальні манекени напхані датчиками. Використання трупів, дозволить TESSA отримати більш достовірні результати експериментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український первинний авторинок продовжує стрімко падати

Етичний момент абсолютно не турбує вчених, оскільки в тестах будуть використовуватися тільки тіла тих людей, які заповідали його на потреби науки і медицини. За словами лабораторії у них вже є пару десятків заповітів від громадян, що не проти щоб ??їх тіла використовувалися для досліджень.

На фінансування першої частини досліджень, влада виділила з державного бюджету 250 тис. євро.

Керівник головного транспортного управління Іспанії Марія Сега вважає докладні дослідження вкрай важливими для стрибка в удосконаленні систем пасивної безпеки автомобілів , що дозволить значно знизити смертність при ДТП.

Зараз ви читаєте новину «Безпеку автомобіля вчені перевірятимуть на людських трупах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути