вівторок, 14 грудня 2021 15:57

Без чого не варто виїжджати на дорогу водієві взимку

Зимовий період — це ще той квест для водіїв, оскільки форс-мажори, пов'язані з автомобілем, чатують на кожному кроці. Щоб неприємності не застали автовласників зненацька, пропонуємо топ-5 речей, які вже зараз потрібно покласти у машину.

 

Лопата з телескопічною ручкою та шкребок

Хоч кілька разів за зиму, але водіям доводиться відкопувати машину із кучугур після нічної стоянки. І без якісної та зручної лопати у цій справі не обійтися. Навіть якщо ви залишаєте машину в гаражі, лопата може стати в пригоді десь у місті. Краще віддавати перевагу інструменту з висувною ручкою для комфортного використання.

Шкребок же повинен бути спеціальний для автомобіля з рівним і загостреним лезом, щоб не подряпати поверхню. Непогано зарекомендували себе гарячі скребки, які функціонують від прикурювача. З ними ризики пошкодити скло значно нижчі.

Силіконове мастило

Окрім щорічної обробки дверних ущільнювачів, резинок та замків незамерзаючими засобами возіть із собою у бардачку WD-40. Після чергового миття автомобіля ви зможете швидко пройтися по "слабких" місцях транспорту для профілактики. Ви будете впевнені в тому, що вранці не доведеться мучитись із завмерлими дверима.

Відеореєстратор

Відеореєстратор стане підстраховкою у разі виникнення неоднозначних ситуацій за кермом. Фахівці рекомендують придбати пристрій, який підтримує зйомку в нічний час.

Ланцюги та браслети протиковзання

Якщо ви не виїжджаєте за межі міста, додаткові аксесуари для ковзання вам можуть не знадобитися. Однак, якщо ви любите подорожувати за місто або плануєте поїздку в гори, обов'язково покладіть антипробуксовувальні засоби в багажник. Це можуть бути ланцюги, браслети, траки. З ними машина самостійно подолає зледенілі та засніжені учасники.

Буксирувальний трос

Буксирувальний трос повинен бути в машині не тільки взимку. Як і автоцивілка на єврономери або машину з державними номерними знаками. Але у люті морози потреба у тросі очевидна. З його допомогою інша машина зможе витягти вас, якщо ви застрягнете в кучугурі або машину занесе в канаву.

Зараз ви читаєте новину «Без чого не варто виїжджати на дорогу водієві взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути