середа, 04 грудня 2013 13:39

Автомобілі Volvo їздитимуть на громадських дорогах без водія

Компанія Volvo запустила проект "Drive Me", в рамках якого автомобілі без водіїв тестуються на реальних дорогах загального користування.

Мета проекту - зменшення кількості пробок за рахунок більш раціонального використання простору автопілотами і скорочення викидів завдяки більш ощадливому автоматичного режиму руху. В експеримент також включений аналіз ефективності трафіку і безпеки дорожнього руху в місті, результатом якого будуть допрацьовані вимоги до інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Болгарські тюнери прокачали "шістку" BMW

Очікується, що водії в  майбутньому будуть мати можливість планувати свої поїздки, ґрунтуючись на поєднанні ручного і автономного керування, що робить поїздки більш ефективним  і дозволяє управляти своїм часом.

Ця система також покликана зменшити кількість жертв на дорогах завдяки більш ретельному спостереженню комп'ютера за ситуацією на дорозі, ніж людину. Очікується, що перші серійні автомобілі з автопілотом на борту з'являться не раніше 2017 року.
Зараз ви читаєте новину «Автомобілі Volvo їздитимуть на громадських дорогах без водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути