Ексклюзиви
понеділок, 21 серпня 2023 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Audi та BMW вийшли з російського ринку слідом за Mercedes-Benz

Audi та BMW вийшли з російського ринку слідом за Mercedes-Benz
Audi та BMW обмежили росіянам доступ до свого програмного забезпечення. Фото: eastnews.ua

Німецькі автомобільні компанії Audi та BMW обмежили для російських дилерів доступ до свого фірмового програмного забезпечення.

Про відключення від програмного обладнання компанії BMW повідомив найбільший російський дилерський центр баварської марки "БорисХоф", передає російське видання "Коммерсантъ". Тепер у російських офіційних сервісних центрах через це неможливо зробити дублікат ключів.

"В одному із дилерських центрів Audi на умовах анонімності розповіли, що доступ до ПЗ обмежений вже два місяці. Це призвело до проблем із програмуванням дублікатів ключів, а також із встановленням деталей, де потрібне програмування. Йдеться про блоки управління, коробки передач, парктроніки та інше", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни залишаться без японських авто

Із BMW є й інші складності. Один із співробітників відділу техобслуговування наголосив, що наразі невідомо, чи зможуть дилери проводити комп'ютерну діагностику. У дилерському центрі "Автодім" повідомили, що доступ до онлайн-сервісів BMW все ж таки здійснюється, але через "додаткові резервні канали".

Раніше Mercedes-Benz відключив підтримку всіх сервісних програм у Росії. Німецький виробник підтвердив свій відхід із російського ринку. Окрім цього, Mercedes-Benz тимчасово припинив відвантаження запчастин із центрального складу.

Зараз ви читаєте новину «Audi та BMW вийшли з російського ринку слідом за Mercedes-Benz». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути