середа, 13 січня 2016 11:00

Американські відомства не задоволені відкликанням автомобілів Volkswagen

Американські відомства не задоволені відкликанням автомобілів Volkswagen
фото: businessinsider.com

Американські відомства з охорони довкілля невдоволені планом Volkswagen з відкликання автомобілів. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Каліфорнійська рада з повітряних ресурсів (CARB) у вівторок, 12 січня, відхилила пропозицію концерну Volkswagen (VW) щодо відкликання автомобілів з дизельними двигунами, оснащених програмним забезпеченням для приховування обсягу викидів у атмосферу. Федеральне агентство із охорони довкілля (EPA) також назвало пропозицію такою, яку не можна прийняти.

Як заявили у CARB, пропозиціям VW, які концерн подав у листопаді, "бракує інформації для технічної оцінки". Відомство EPA, яке ще не отримало офіційних пропозицій від VW, підтримало висновки каліфорнійського відомства. "VW не надав прийнятного плану відкликання задля приведення автомобілів у відповідність до стандартів та зменшення викидів", - стверджують в EPA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведи почали провадження проти Volkswagen

Сьогодні голова концерну VW Маттіас Мюллер повинен зустрітися у Вашингтоні з керівництвом EPA і обговорити плани компанії щодо відкликання 600 тисяч автомобілів у США, обладнаних програмним забезпеченням, яке дозволяє приховувати реальну кількість викидів у атмосферу. В США автогіганту загрожують десятки мільярдів штрафів через "дизельний скандал". Мюллер назвав можливим варіантом викуп у власників у США понад 100 тисяч автомобілів замість їх відкликання. Причиною для цього, за його словами, є великі витрати на виправлення недоліків.

Зараз ви читаєте новину «Американські відомства не задоволені відкликанням автомобілів Volkswagen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути