вівторок, 12 січня 2016 15:52

Шведи почали провадження проти Volkswagen

Шведи почали провадження проти Volkswagen

Сьогодні в Швеції прокурора по боротьбі з корупцією оголосила про відкриття провадження щодо шахрайства Volkswagen. Про це повідомляє France24.

Правоохоронці наголосили, що дії концерну мають обтяжуючі обставини. Слідство вивчить імпортні дизельні моделі в Швеції, які поставляли в країну в період між 2009 і 2015 роками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина компаній може покинути VW Group

Ці двигуни оснащені програмним забезпечення, що мінімізує викиди забруднень у ході тестів, але допускає більші викиди забруднюючих речовин, коли автомобіль рухається.

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що в дизельних двигунах автомобілів Volkswagen встановлювалися пристрої, які дозволяли зменшити реєстровану кількість забруднюючих речовин, що викидається в атмосферу під час проведення тестів. Через це вартість акцій німецького автогіганта впала на 25 млрд євро. Крім того, компанії загрожують багатомільйонні штрафи та збитки, пов'язані з відкликанням автомобілів.

Міністерство юстиції США має намір відсудити у німецького концерну Volkswagen кілька мільярдів доларів за порушеннями екологічного законодавства. Через це концерн Volkswagen може пpoдaти Bentley, Lamborghini і Ducati.

Зараз ви читаєте новину «Шведи почали провадження проти Volkswagen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути