Ексклюзиви
понеділок, 04 січня 2016 14:10

Американці назвали найбезпечніші автомобілі у світі
7

Volvo S80
Acura TLX
Honda Fit
Subaru Impreza
Lexus CT 200

У США назвали найбезпечніші автомобілі року за версією страхового інституту дорожньої безпеки IIHS, повідомляє Mail.ru.

Американський страховий інститут дорожньої безпеки IIHS назвав найбезпечніші машини 2015 модельного року, які продають у США. Порівняно з попереднім рейтингом, кількість машин, які заслужили звання найбезпечніших, збільшилася на 32 моделі. Цього року в рейтинг потрапили 72 автомобілі.

Щоб потрапити в число переможців у номінації Top Safety Pick+, автомобілю необхідно не тільки показати хороший результат у стандартному наборі краш-тестів, але і бути оснащеним системами попередження фронтальних зіткнень. Машина повинна мати функцію автоматичного гальмування (аж до повної зупинки) або уповільнення на швидкостях до 12 і 25 миль/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як еволюціонувала безпека автомобілів

Найбільш безпечні моделі у категорії Top Safety Pick+

- Lexus CT200h

- Acura TLX

- Volvo S80

- Mazda3

- Audi A3

- Honda CR-V

- Subaru Impreza

- BMW 2-Series

- Mazda CX-5

- Subaru XV Crosstrek

У список кращих також увійшли Volvo V60, Toyota Highlander, Mazda6, Acura RLX, Acura MDX, Subaru Legacy, Hyundai Genesis, Lexus NX, Subaru Outback, Infiniti Q70, Mercedes-Benz M-Class, Toyota Camry, Lexus RC, Volvo XC60.

Моделям, які претендують на звання Top Safety Pick, не обов'язково мати допоміжні системи запобігання ДТП, однак вони повинні показати хороший результат у всіх краш-тестах. У тому числі, отримати "хорошу" або "прийнятну" оцінку після зіткненні з 25-процентним перекриттям, що імітує удар об стовп. Найбільш безпечні моделі у категорії Top Safety Pick

- Chevrolet Spark

- Scion tC

- Volkswagen Passat

- Honda Fit

- Subaru BRZ

- Lincoln MKZ

Також у номінації відзначили Chevrolet Volt, Subaru WRX, Toyota Avalon, Dodge Dart, Volkswagen Golf, Mitsubishi Outlander Sport, Ford C-Max Hybrid, Volkswagen Golf GTI, Nissan Rogue, Ford Focus, Chevrolet Malibu, Toyota RAV4.

Зараз ви читаєте новину «Американці назвали найбезпечніші автомобілі у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути