Ексклюзиви
субота, 28 січня 2017 11:00

Яким був перший у світі штраф за перевищення швидкості

Яким був перший у світі штраф за перевищення швидкості

Перший в історії штраф за перевищення швидкості виписали 121 рік тому - 28 січня 1896 року. Це сталось у Лондоні. Уолтер Арнольд розігнався до 13 км /год у місці, де дозволена швидкість була 3,2 км/год.

Поліцейський переслідував авто порушника на велосипеді. У результаті водій отримав штраф на один шилінг (1/20 фунта стерлінгів).

У США перше оштрафоване перевищення швидкості сталось через три роки, у 1899 році. Тоді таксист Джейкоб Джерман їхав на своєму таксі по Лексінгтон-авеню на Манхеттені зі швидкістю 19 км /год. Його також зловили поліцейські на велосипедах і доставили лихача в поліцейську дільницю.

Однак чи виписали тоді офіційний штраф - не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виповнилося 157 років двигуну внутрішнього згоряння: як це було

А перший задокументований штраф у США дали Гаррі Майерсу у 1904 році. Він гнав по місті Дейтон, штат Огайо, з швидкістю 20 км/год. Подробиці архіви не зберегли.

Найдорожчим в історії перевищенням швидкості відзначився 37-річний швед у 2010 році. За кермом свого спортивного автомобіля Mercedes-Benz SLS вартістю в $ 250 тис. він мчав по дорозі між Берном і Лозанною, що у Швейцарії, зі швидкістю 300 км/год, у 2,5 рази перевищивши встановлений ліміт. Його "нагородили" штрафом у розмірі $1 млн, оскільки у Швейцарії штраф за перевищення швидкості розраховується згідно з прибутками правопорушника.

А швидкість 80 км/год призвела до 170 тис. євро штрафу. 2004 року фін їхав по Гельсінкі у Фінляндії у місці, де ліміт швидкості був 40 км /год.
Зараз ви читаєте новину «Яким був перший у світі штраф за перевищення швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути