середа, 27 червня 2012 13:51

Який автомобіль найкраще підійде для жінки
6

Жіноча машина повинна мати підігрів дзеркал, підігрів сидінь і потужну пічку
Фото: Фото: Володимир Мукан
Інтервал між проходженням технічного обслуговування жіночого автомобіля повинен бути не менше 15 тис. км.
Автомобіль жінки повинен мати автоматичну коробку передач
Машина жінки повинна мати щонайменше дві подушки безпеки
Для жінок не важливі швидкісні характеристики машини

Жінки обирають машини із високою посадкою. Сидіння водія та кермо повинне регулюватися за висотою, а відстані між педалями мають бути якнайменшими, вважає автомобілістка Лада Кубарєва.

"Особливо це важливо для жінок невисокого зросту. Вони мажуть підлаштувати під себе і кермо, і сидіння. Регулювання керма по вильоту важливе для вагітних. Маленька відстань між педалями й відсутність педалі зчеплення (у автомобілях з автоматичною коробкою передач - авт.) - це просто необхідність. Так зручніше керувати машиною у вузькій спідниці".

У авто жінки пасок безпеки повинен мати регулювання висоти.

"У багатьох машинах цього немає. І пас дуже тисне в груди. Деякі автомобілістки через це не пристібаються, а я кладу між грудьми й паском невелику подушечку".

Машина має бути обладнаною гідро- або електропідсилювачем керма, кондиціонером і електосклопідйомниками.

"Ці опції фізично полегшують керування автомобілем. Я вчилася на "жигулях-сімці". Там із величезними потугами поверталося кермо. А щоб перемкнути передачу, я трохи привставала із сидіння. Всією вагою тіла перемикала важіль. Всі перемикання були тугими. Їзда на такій машині дуже втомлювала".

В автомобілі повинно бути багато відділень для дрібних речей, кілька бардачків і люстерка з підсвіткою у козирках над лобовим склом.

"Бардачок має бути великим. Чим він більший, тим менша жіноча сумка. Зараз у мене Chery QQ. У ній бардачок невеликий, його мені не вистачає. Крім нього немає інших відділень, поличок та ящиків. Я завжди ходжу на підборах. Тому в машині кожного разу перевзуваюся у взуття буз підборів. Так зручніше тиснути педалі. Змінне взуття доводиться возити біля переднього пасажирського сидіння, сумку з документами - на сидінні, багато дрібничок - у багажнику. У Volkswagen мого чоловіка - два бардачки. Один - біля водія, інший - біля пасажира. Зручно, коли під сидінням водія встановлена шухляда для змінного взуття. Щодо люстерок у козирках, то це дуже зручно, але жінкам біля воно не потрібно. Вони часто відволікаються, підфарбовуються під час руху й створюють аварійні ситуації".

У авто має бути відділення для затемнених окуляр великого розміру.

"Ми полюбляємо великі окуляри й вони не поміщаються у стандартні авточохли, вбудовані над люстерком чи в іншому місці".

Жіноча машина повинна мати підігрів дзеркал, підігрів сидінь і потужну пічку. А також бути обладнаною системою дистанційного пуску двигуна.

"Це дуже важливо. Бува, виходжу взимку в тонких колготках, поки відкопаю зі снігу свою Chery QQ вже задубну від холоду. Вже сіла туди, а в ній – холодно. Ще й дзеркала та заднє вікно замерзлі. Так у холоді півдороги і їду. У Volkswagen мого чоловіка набагато комфортніше. Він нагрівається за 4-5 хвилин. Добре, якщо є система дистанціного пуску двигуна. То з квартири натиснув на кнопку - машина завелася. Поки вийдеш, вона вже буде прогрітою, а крига на вікнах розстане."

Інтервал між проходженням технічного обслуговування жіночого автомобіля повинен бути не менше 15 тис. км.

"Ми не любимо вникати у технічні аспекти. Автомобіль повинен щодня їздити, бути завжди на ходу. Бо якщо відбуваються якісь форс-мажорні ситуації, жінці важче з них вийти, ніж чоловікові. Якось взимку поїхала зі знайомою в ресторан. Взяла свою собаку. І тут в центрі машина заглухла, почала миготіти "аварійкою". Всі двері захлопнулися. Через 20 хвилин у салоні стало холодно, мій песик вже замерз. Добре, що нас помітили "даішники" й допомогли вибратися. То я машину кинула в центрі й повернулася на таксі додому. А раз колесо пробилося на трасі. Я б і сама його поміняла, але не могла відкрутити болта, яким прикріплено запаску. А потім виявилося, що в мене в багажнику немає балонного ключа, щоб зняти пробите колесо. Добре, що чоловік один зупинився й допоміг".

"Жінки, як і чоловіки, обирають різні автомобілі. Якщо ведуть активний спосіб життя, їздять у інші міста, куплять позашляховик, а якщо проводять час переважно у місті, беруть малолітражку", - каже Олена Білецька, помічник директора центру водійської майстерності "Автоледі".

Вона розповідає, які опції в автомобілях найзатребуваніші для жінок.

Автомобіль повинен мати автоматичну коробку передач.

"Це не лише зручно, а й безпечно. Часто жінки їздять на автомобілях із дітьми. І ту секунду, яка йде на перемикання важеля, жінці краще використати для того, аби подивитися, чому заплакала дитина, що сидить, наприклад, на задньому сидінні".

Машина повинна мати щонайменше дві подушки безпеки.

"Жінки з більшим пієтетом, ніж чоловіки ставляться до пасивних і активних засобів безпеки автомобіля. Також на сидіннях автомобіля жінки має обов'язково бути кріплення для дитячого крісла".

Для жінок не важливі швидкісні характеристики машини.

"За нашою статистикою, представники слабкої статі украй рідко перевищують швидкість. Для них це не головне".

Зараз ви читаєте новину «Який автомобіль найкраще підійде для жінки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути