Ексклюзиви
середа, 18 вересня 2019 21:57

Як за кордоном борються із заторами на дорогах

Як за кордоном борються із заторами на дорогах
70% жителів Києва для проїзду використовують громадський транспорт Фото: inAstana.kz

За останніми дослідженнями в Києві надзвичайно високий рівень автомобілізації і він продовжує зростати. Кияни при наявності і доступі в них приватного автомобіля у 90% оберуть його, а не інший вид транспорту. У Європі такий показник становить 30-40%.

"Нещодавно в столиці через одного зловмисника "встало" все місто, щоб такого не траплялось у розвинених країнах намагаються популяризувати громадський транспорт. Йому надають певні пільги, роблять максимально швидким і дешевим. Там контролюють використання автомобілів за рахунок обмежень у паркуванні, яке є надзвичайно дорогим", - говорить радник заступника голови КМДА з питань транспорту Дмитро Беспалов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки мільярдів витратять на дороги в 2020 році

У разі надзвичайної ситуації в Європейських містах працює сервіс під назвою "Мобільність як послуга". Він надає необхідні дані картам, наприклад, Google Maps. При створенні водієм в такому сервісі маршруту йому показує інформацію про обмеження руху в певному місці.

"Щоб в непередбачуваних ситуаціях не допускати проблем із рухом через велике скупчення транспорту влада може віддалено керувати світлофорами, знаками і табло. Оператор повинен вмикати всю транспортну систему таким чином, ніби цього об'єкту чи відрізку дороги ніколи й не було, - каже Беспалов. - У великих та чутливих до транспорту міст, як у Сеулі, що в Південній Кореї у адміністрації міста є власний телевізійний канал. На ньому вони аналізують детектори та великі масиви даних і розповідають про ситуацію на дорогах".

В Англії вкладають чималі гроші в дорожньо-транспортну систему. Такі дії обгрунтовують соціальною економікою. Так, втрачена у корках година часу в жителя Великобританії коштує понад 20 фунтів стерлінгів. Тобто щонайменше 600 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як за кордоном борються із заторами на дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути